XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

IMT počistio Jedinstvo

07.11.2019 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Igra mačke i miÅ”a kraj hale Ranko Žeravica na Novom Beogradu. Visoka i potpuno zaslužena pobeda IMT nad gostima iz Surčina mogla je biti izražena većom razlikom da su brojne Å”anse koje su stvorene i realizovane.
Na startu su gosti donekle parirali lideru i čak imali prvu priliku za postizanje pogotka. Kovačević je u 11. minutu odigrao povratnu loptu do Milinkovića, ovaj je iz blizine bio neprecizan. Uzvraćaju traktoristi samo 2 minuta kasnije, posle kornera najviÅ”i u skoku je Marković, ali glavom loptu Å”alje pravo u vratara. Zatim Lukić pokuÅ”ava glavom u 20. minutu, ponovo je Bekić uspeÅ”no odbranio.

Ā 

Najzad je treći udarac glavom bio precizan i domaćin dolazi u vođstvo u 34. minutu. Peralović je sjajno uposlio Zorića na petercu, a ovaj loptu lagano prosledio u mrežu. Samo Å”to su krenuli sa centra gosti su mogli da izjednače, ali je Kovačevićev Å”ut sa oko 12 metara zaustavio Crnobrnja. Nedugo zatim se centarfor domaćih naÅ”ao sam ispred vratara gostiju, pokuÅ”ao da ga lobuje, ali je Bekić bio uspeÅ”niji.
Tek Å”to je počelo drugo poluvreme, igrao se 48. minut, IMT je poveo 2:0 preko danas raspoloženog Lukića, koji je sa 7-8 metara vrataru loptu poslao kroz noge. Peralović je neka 2 minuta kasnije Å”utirao glavom iz blizine, ali je vratar Jedinstva bio na mestu, dok Lukić u 56. minutu sa 6-7 metara iz idealne prilike loptu Å”alje kraj stative.

Gosti su posustali u nastavku, a jedine dve poluprilike je imao Baždarević u 59. i 64. minutu kada je Å”utevima sa distance pokuÅ”ao da ugrozi gol IMT, ali je oba puta Crnobrnja sigurno intervenisao.Ā 

Posle prodora Å abanovića i idealnog centarÅ”uta, GliÅ”ić se sa 2 metra samo poklonio i uvećao vođstvo domaćih. Igrao se 65. minut. Rezervista Terzić je u 74. minutu postavio konačan rezultat utakmice. Njegov Å”ut iz kaznenog prostora nije uspeo da neutraliÅ”e Bekić. Å abanović u 80. minutu Å”utira sa 7-8 metara snažno, ali neprecizno, tako da je na kraju ostalo 4:0 za IMT, koji je ovom pobedom, sa utakmicom viÅ”e, najbližem pratiocu sa Karaburme pobegao velikih 9 bodova.

IMT - JEDINSTVO 4:0 (1:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Međedović Jelena. POM.SUDIJE: Hrutka Marko i LeÅ”njak Dejan. STRELCI: Zorić 34.min, Lukić 48.min, GliÅ”ić 65.min i Terzić 74.min (IMT). ŽUTI KARTON: Filipović (Jedinstvo).
IMT: Crnobrnja, Ilić, Džinović (Vuković), Marković, Ivanović, Fratrović, GliÅ”ić, Zorić, Lukić (Kovač), Peralović (Terzić), Å abanović.
JEDINSTVO: Bekić, Stojanović (Rajković), Vitorović, Čermelj, Stupar, Milinković, Filipović, Stojanović (Dacević), Baždarević, Milenković (Petrović), Kovačević.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd IMT Jedinstvo