XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Komšijski derbi pripao IMT

17.08.2019 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Na otvaranju nove sezone u komšijskom derbiju sva tri boda je zasluženo osvojio IMT. Po veoma lepom vremenu na stadionu kraj Hale sportova se okupio veliki broj ljubitelja srpskoligaškog fudbala i mogao je da uživa u borbenoj i kvalitetnoj utakmici.
Prvu veliku priliku za postizanje pogotka su imali gosti u 10. minutu posle greške u ispucavanju od strane vratara Crnobrnje, kada se lopta našla kod Ivana Jovanovića, a ovaj sa 16 metara neometan ni od koga ne uspeva da pogodi prazan gol, već samo stativu. Osveta, kako to mahom biva, stiže 8 minuta kasnije. Posle izvedenog udarca iz ugla u gužvi se najbolje snašao Luka Zorić i sa nekoliko metara loptu poslao u gol.
Radnički je pokušavao da ugrozi gol IMT šutevima sa distance, a jedan takav u 36. minutu od strane Ivana Jovanovića završava pokraj same stative. U nadoknadi prvog poluvremena Zorić je izbacio Rakonjca samog ispred vratara Radničkog Lazarevića, ali se ovaj spetljao i šansa je otišla u nepovrat.
Igrao se 8. minut nastavka kada je Peralović poslao projektil na gol gostiju, a Lazarević lepom paradom otklonio opasnost. Uzvraćaju gosti u 55. minutu preko Janjića i minut kasnije preko Đuričića, ali njihovi šutevi sa ivice kaznenog prostora završavaju pored stative.
Do kraja je danas najbolji akter utakmice Marko Lazarević imao još dve sjajne intervencije, kada je zaustavio šuteve koje su svi videli u mreži, prvo Glišića u 78. minutu, a zatim i Peralovića u drugom minutu zaustavnog vremena.

IMT - RADNIČKI NB 1:0 (1:0)

STADION: FK IMT. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Rogan Miloš. POM.SUDIJE: Vlasačević Dimitrije i Piljak Andreja. STRELAC: Zorić 18.min (IMT). ŽUTI KARTON: Peralović (IMT). 
IMT: Crnobrnja, Ilić (Damjanović), Džinović, Marković, Vukašinović, Ivanović, Glišić, Zorić, Rakonjac (Reljić), Stefanović (Terzić), Peralović.
RADNIČKI NB: Lazarević M., Jezdović, Manov (Janjić), Lazarević J., Ostojić, Bašanović, Đuričić, Jovanović I., Janićijević (Dimić), Jovanović P., Broćeta (Pađen).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd IMT Radnički (NB)