XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Zvezda pobedom overila titulu i Ŕampionsko slavlje (video)

20.06.2020 mojacrvenazvezda.net

Foto: H.D.Vujanović

Na proslavi 31. titule i 75. rođendana kluba, fudbaleri Crvene zvezde dočekali su Proleter u okviru poslednjeg kola Superlige Srbije i trijumfovali rezultatom 2:1, golovima Matea Garsije i Milana Gajića, čime je na najbolji način zaokružen danaÅ”nji spektakl.

Pravo ZvezdaÅ”ko veče na stadionu ā€œRajko Mitićā€. Proslava 31. titule, slavlje povodom 75. rođendana naÅ”eg kluba i joÅ” jedna pobeda naÅ”eg kluba.

Ā 

Prvo uzbuđenje na danaÅ”njem meču viđeno je u 5. minutu kada je Ben probio po levoj strani i asistirao za Pavkova, ali je u poslednjem trenutku odbrana Proletera uspela da interveniÅ”e. Ipak, gosti su stigli do prednosti minut kasnije, kada je posle centarÅ”uta iz kornera ā€“ Andrejević bio najviÅ”i u skoku i poslao loptu u mrežu Borjana. Reakcija Crvene zvezde je usledila u 18. minutu. Sve je krenulo od Vukanovića koji je poslao hirurÅ”ki precizan pas kroz sredinu za Garsiju, a Argentinac se sjajnim kretanjem naÅ”ao pred Petrićem i precizno Å”utirao u bliži ugao. Dva minuta kasnije je pokuÅ”ao Jovanović, ali Borjan fenomenalnom paradom Å”alje loptu u korner.

Demonstrirao je Ivanić sjajan pregled igre u 30. minutu kada je promenio stranu i uposlio Gajića koji je utrčavao na desnom boku, ali udarac naÅ”eg beka zavrÅ”ava u rukama Petrića. Ofanzivno su raspoloženi naÅ”i defanzivci, pa je i Rodić dva minuta kasnije oprobao udarac sa viÅ”e od dvadesetak metara, ali lopta odlazi pored gola. Nastavili su da prete sa distance naÅ”i fudbaleri, pa je i Degenek Å”utirao, odmah posle Rodića, ali pravo u golmana Proletera. Isplatila se totalna inicijativa naÅ”eg tima. Igrao se 37. minut, uposlio je Garsija danas veoma raspoloženog Gajića, a naÅ” bek je Å”utirao precizno u dalji ugao Petrićevog gola i preokrenuo rezultat.

Sve danas protiče u znaku Matea Garsije. I u drugo poluvreme je uÅ”ao željan igre i dokazivanja, pa je sjajnim pasom pronaÅ”ao Tomanea, kom je ipak nedostajalo malo da zakači loptu i nadmudri Petrića. IzaÅ”ao je Portugalac pred golmana gostiju u 48. minutu posle lucidnog pasa Ivanića, ali ga je pogodio u nogu, pa je rezultat ostao nepromenjen. Slično kao i Degenek u prvom delu igre, Å”utirao je i Milunović sa velike distance, ali pored stative Petrića, a igrao se 60. minut. Debi u zvaničnom meču u crveno-belom dresu dočekao je Seku Sanogo. On je u 66. minutu uÅ”ao na teren umesto Jovičića i dobio gromoglasne aplauze od zvezdaÅ”ke publike. Usledio je neÅ”to mirniji period, a monotonost je prekinuo Gajić udarcem u 85. minutu koji je zavrÅ”io pored Petrićevog gola, a potom je i neÅ”to kasnije strelac drugog pogotka za naÅ” tim, mogao glavom da se joÅ” jednom upiÅ”e u strelce. Å utirao je i Rodić u nadoknadi, i to desnom nogom, ali rezultat se nije promenio.

Ostvarili su fudbaleri Crvene zvezde joÅ” jednu prvenstvenu pobedu, a posle susreta sa Proleterom usledio je do sada neviđen spektakl, povodom proslave 31. titule i 75. rođendana naÅ”eg kluba.

Crvena zvezda - Proleter 2:1 (2:1)

Stadion:Ā ā€œRajko Mitićā€.Ā Gledalaca:Ā 18.362.Ā Sudija:Ā Marko Ivković.Ā Strelci:Ā Garsija u 18, Gajić u 37. minutu za Crvenu zvezdu, a Andrejević u 6. minutu za Proleter.Ā Å½uti kartoni:Ā Rodić, Milunović (Crvena zvezda).

Crvena zvezda:Ā Borjan, Gajić, Milunović, Degenek, Rodić, Jovičić (od 66. Sanogo), Nikolić, Garsija (od 74. Vulić), Ben (od 20. Ivanić), Vukanović (od 74. Radulović), Pavkov (od 46. Tomane).Ā Rezerve:Ā Popović, Babić, Sanogo, Vulić, Ivanić, Radulović, Tomane.

Proleter:Ā Petrić, Mitrović, Pejić, Karaklajić (od 68. Novaković), Mirosavljev (od 76. RuÅ”ević), Marjanović, Leandro (od 68. Joković), Jovanović (od 46. Radinović), Andrejević, Tanasin, Babić (od 68. Šćepanović).Ā Rezerve:Ā Knežević, Balabanović, Novaković, Joković, Radinović, Šćepanović, RuÅ”ević.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Crvena zvezda Proleter