XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

SLS: Crvena zvezda ā€“ Mladost 2:0

10.08.2019 mojacrvenazvezda.net

Fudbaleri Crvene zvezde, nakon odloženog meča sa Voždovcem u trećem kolu Superlige Srbije, uspeÅ”no su, u četvrtom kolu savladali ekipu Mladosti rezultatom 2:0 (2:0).

Lep jubilej obeležio je početak utakmice. Protiv Mladosti Milan Borjan stoti put u Zvezdinom dresu čuvao je naÅ” gol. Kao lepu uspomenu na ovaj dan predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović uručio mu je prigodan poklon, dres sa brojem sto.

Sa kapitenskom trakom na ruci Borjan je stoti put stao muđu stative i predvodio svoju četu do treće superligaÅ”ke pobede u ovoj sezoni.

S obzim na to da se utakmica protiv Mladosti odigrala između dva susreta trećeg kola kvalifikacija za Ligu Å”ampiona Crvena zvezda izaÅ”la je u neÅ”to izmenjenom sastavu. Prvi put ove sezone starteri su bili Vulić i Gajić, a debi u crveno-belom dresu zabelžio je NjegoÅ” Petrović, kao i Tomane i Krstović u drugom poluvremenu.

Meč je maestralnim pogotkom otvorio talentovani vezista MiloÅ” Vulić. Prethodno je vezista oboren na ivici Å”esnaesterca, a onda je direktnim Å”utom iz slobodnog udarca matirao golmana Rosića. Aplauz sa tribina ispratio je fantastičan gol i dodatno podigao samopouzdanje mladom fudbaleru, koji je danas upisao jedanaesti zvanični nastup u crveno-belom dresu.

Gladni su golova izabranici Vladana Milojevića pa su samo tri minuta kasnije mogli da uvećaju prednost. Snažan centarÅ”ut Simića sa leve strane proÅ”ao je pored dvojice naÅ”ih prvotimaca na petercu. Nisu se gosti dobro nosili sa pritiskom crveno-belih gosti pa je tako već u osmom minutu moglo da bude 2:0, ali je nakon odličnog centarÅ”uta Jevtovića Ivanić Å”utirao pravo u golmana.

U izglednoj Å”ansi naÅ”ao se i napadač Boaći. Potvrdio je dobru partiju Vulić kada je poslao odličnu dubinsku loptu ka Ivaniću na levi bok. Dobro se kretao Boaći, naÅ”ao se na pravom mestu kada je stigao centarÅ”ut Ivanića, ali je Rosić nogom otklonio opasnost.

Debitant na utakmici, NjegoÅ” Petrović u 25. minutu oprobao je Å”ut sa preko 25 metara, lopta je otiÅ”la preko gola, ali publika je svakako pozdravila trud novajlije u crveno-belim redovima.

Veći deo prvog dela igre fudbaleri Mladosti proveli su na svojoj polovini terena, dok su igrači Crvene zvezde pokuÅ”avali da pronađu pukotinu u njihovoj odbrani.

U tome je uspeo u poslednjem minutu prvog poluvremena Milan Jevtović. Ostaće zabeležena i odlična partija desnog beka Gajića. Iako je ovo prva utakmica koju je počeo u sezoni, upisao je mladi bek asistenciju. Dobro su kombinovali Gajić i Jevtović, a vezista je iskusno plasirao loptu u donji levi ugao i doneo svojoj ekipi miran odlazak na predah.

U nastavku igre beležimo Å”ansu gostiju. Sekulić je uputio dobar Å”ut, ali je Borjan bolje reagovao i sigurnom intervencijom sprečio promenu rezultata. Na drugoj strani odgovorio je Simić. Krilni napadač crveno-belih posle utrčavanja vrhom kopačke poslao je loptu ka golu gostiju, ali je na mestu bio Rosić.

Zabeležen je joÅ” jedan debi na meču. U 62. minutu Å”ansu je umesto Boaćija, prvi put u sezoni, dobio portugalski napadač Tomane. Bilo mu je potrebno Å”est minuta da uđe u prvu Å”ansu. Odlično je Portugalac kombinovao sa Simićem, poslao loptu preko gola, ali i zaradio aplauz sa tribina.

Borbenu partiju Simić nije uspeo da kruniÅ”e pogotkom, a svakako je najbliži bio u 73. minutu, kada je odlično probio po desnoj strani, stigao gotovo do protivničkog gola i udarcem iskosa zatresao prečku.

JoÅ” jedan debitant dobio je priliku. Krstović je u 79. minutu zamenio Ivanića.

U 90. minutu na dodavanje Tomanea, mladi Nikola Krstović uputio je odličan udarac ka golu gostiju, ali je Rosić odličnom reakcijom zaustavio sjajan pokuÅ”aj.

Važna pobeda, jer već u ponedeljak ekspedicija Crvene zvezde kreće put Danske, gde će u utorak od 20:00 odigrati revanÅ” meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu Å”ampiona protiv Kopenhagena.

Crvena zvezda ā€“ Mladost 2:0 (2:0)

Stadion: ā€žRajko Mitićā€œ. Gledalaca: 4.663. Sudija: Dragan Čolović (RaÅ”ka). Strelci: Vulić u 4ā€² i Jevtović u 45ā€².

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gajić, Pankov, Babić (od 46ā€² Degenek), Žander, Petrović, Vulić, Simić, Ivanić (od 79ā€² Krstović), Jevtović, Boaći (od 62ā€² Tomane).

MLADOST: Rosić, Andrić, Selemić (od 62ā€² Suraka), Å atara, Leković, B. MiloÅ”ević, Sekulić, Pavlović, Radivojević, Mićević, Eliomar.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Crvena zvezda Mladost