XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Bečejci se revanširali Konjarniku

12.05.2019 V. Jankov

Po igri i Bečejci i Beograđani zaslužuju drugoligaški status

Momci sa Tise su se, gotovo, istom merom revaširali Beograđanima u drugoj utakmici baraža za popunu Druge futsal lige Srbije. U legendarnom „hramu sportova“ na Voždovcu bilo je 4:2, a u Bečeju 4:3. „Majstorica“ u hali „Šumice“ narednog vikenda će odlučiti ko će se iduće sezone naći u drugoligaškom karavanu, a prema prikazanoj igri kraj Tise to zaslužuju obe ekipe.

Gosti nošeni podrškom sa tribina stotinak svojih vatrenih navijača, bolje su otvorili utakmicu. Nikola Janković je već u trećem minutu doveo Beograđane u vođstvo. Nastavilo se borbenom igrom s obe strane, ali su zahvaljujući dobrim intervencijama oba golmana, mreže mirovale do odlaska na odmor. U 12. minutu je došlo do sudara istrčalog čuvara mreže gostiju Drndarevića i napadača Bečejaca Koraća, pa je ovaj drugi ubrzo s bolnom grimasom morao da napusti teren.

 

U nastavku drugačija slika. Domaći su borbenosti pridodali efikasnost. Već u petom minutu drugog dela igre izjednačenje. Akcija je krenula od Mandadžića, potom je Vasin prograo Bojana Ćuluma, koji je materijalizovao lepu akciju. Strelac gola za goste Janković je u 28. minutu snažnim šutem uzdrmao stativu, a minut kasnije Nikola Mandadžić je odapeo levicom, lopta se izmigoljila golmanu iz ruku i prešla gol liniju. To kao da je bio stimulans da se krene još žešće, pa je Srđan Golub u 31. minutu posle solo akcije i šuta iskosa sa leve strane u suprotan ugao doveo domaćina u vođstvo od 3:1. Bio je to period apsolutne dominacije Bečejaca, a što sve nije potvrđeno ubedljivijim rezultatom razlog treba tražiti u padu koncentracije. Jer, u 32. minutu Ćulum je ubacio loptu sa strane, a Durmiši za malo bio kratak da je prosledi u mrežu. Dva minuta kasnije Vasin je proigrao Mandadžića, kome je bio otvoren put ka golu, ali umesto šutem pokušao je driblingom da dođe u bolju situaciju i nova prilika da se obezbedi ubedljiva pobeda je propala. Usledila je kazna za promašaje u vidu kontre i pogotka Nikole Vićiće u 34. minutu.

To je bio znak da gosti krenu na sve ili ništa. Smenjivali su se napadi Beograđana, ali je čuvar mreže Bečejaca Zoran Ćulum briljirao na golu i sve amortizovao. U periodu pritiska gostiju, Ćulum je u 38. minutu istrčao kontru i nije bio precizan, ali jeste minut kasnije za 4:2. Posle toga je i golman gostiju krenuo u napad, a igrač koji je započeo goleadu kraj Tise, Nikola Janković, završio je serijal golova za konačnih 4:3.

Bečej 2003 – Konjarnik    4:3 (0:1)

Sportska dvorana OSC „Đorđe Predin Badža“. Gledalaca: 500. Sudije: Dejan Stajić (Vranje), Bratislav Jović (Niš). Strelci: Ćulum u 25. i 39, Mandadžić u 29. i Golub u 31. minutu za Bečej 2003, a Janković u 3. i 40. i Vićić u 34. za Konjarnik. Žuti kartoni: Ristanović i Milutinović (Konjarnik). Nagomilavanje prekršaja: Bečej 2003  7(3+4), Konjarnik 5 (2+3)

Bečej 2003. ĆURČIĆ (18 odbrana) 9, KORAĆ 6,5, DRAŽIĆ 7, MANDADŽIĆ 7,5, GOLUB 7,5, Dabižljević 7, Vorgučin 7, Ćulum 8, Durmiši 7, Kobiljski 7, Lovre 7, Vasin 7,5, Vadaski -.

Konjarnik: DRNDAREVIĆ (8 odbrana) 7, JANKOVIĆ 7,5, ŠLJUKIĆ 7, VIĆIĆ 7, RISTANOVIĆ 7, Blagojević -, Milosavljević 6, Milutinović 6,5, Milovac 6, Kovačević 6,5.

Futsal Futsal Baraž za Drugu Futsal ligu Bečej Konjarnik