XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Remi protiv komšija

22.10.2018 OFK Beograd

Ofkovci su imali više od igre, stvarali šanse, ali gostujuća ekipa FK Zvezdara je iz samo par prilika uspela da stigne do remija. OFK Beograd - FK Zvezdara 2-2 (1-1).

Utakmica je odigrana u nešto drugačijem ambijentu od ostalih u ovom rangu takmičenja jer su na ovom meču obe ekipe imale organizovanu podršku svojih navijača i to je utakmici dalo posebnu draž.

Poveli smo veoma brzo, već u 5. minutu utakmice kada je Rakić golom krunisao naš brz napad. Ipak, u 30. minutu meča Lekić postiže evro-gol šutem sa distance i na odmor se odlazi sa po jednim golom u obe mreže. I u drugom poluvermenu prvi do vođstva dolaze Plavi kada nakon odličnog prodora Pavlovića nepropisno zaustavljaju u kaznenom prostoru Zvezdare. Siguran izvođač sa "bele  tačke" bio je Milovanović. Do kraja utakmice, tačnije u 77. minutu, gosti preko Crnatka postižu pogodak koji je bio i poslednji na meču.

Svoje utiske o ovom meču izneo je naš šef struke, Žarko Todorović: - "Utakmica puna tempa, borbe i golova, ali na žalost, samo bod za naš klub. Ekipa Zvezdare je šutnula tri puta u okvir gola, dala dva, a naša ekipa je propustila sijaset šansi. Treću utakmicu vodimo i primamo golove na samom kraju utakmice. Očigledno je da naša ekipa ne može da iznese utakmicu do kraja i to je danak neiskustvu. Hvala našim navijačima koji to prepoznaju i daju nam podršku na svakoj utakmici kako kuci tako i na strani."

Takođe, treba reći da su se istorije naša dva kluba u dosta situacija susretale. FK Bulbulderac je osnovan 1951. godine, a kada smo mi promenili ime iz BSK u OFK Beograd, poklonili smo dresove i ostalu opremu komšijskoj ekipi koja je od tada promenila naziv kluba u BSK i nosila znamenja koja smo mi sa ponosom nosili sve do 1957. godine. Grb koji i danas nosimo dosta podseća na onaj koji je bio logo Bulbulderca, a 1974. godine zvezdarski BSK je promenio ime u OFK Zvezdara, ponovo po uzoru na slavni tim sa Stare Karaburme. Iz Zvezdare u OFK Beograd je došlo pregršt igrača, a pomenućemo neke od njih... Još kao omladinac u OFK je prešao Petar Borota i zadržao se kod nas preko deceniju, tu su i Hadžitonić, Serpak, Vučićević, Manislavić, sadašnji predsednik kluba, Došen-Majkić, Drageljević i mnogi drugi.

Naredni meč igramo sledeće subote od 13:30 h kada smo gosti ekipe FK GSP Polet Dorćol.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd OFK Beograd Zvezdara