XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Na "Čairu" ništa novo

30.03.2019 Vojkan Andrejić

Na „Čairu“ ništa novo. Radnički je ostvario jedanaestu pobedu u nizu, Haskić je postigao pogodak, Drinčić je dobio ovacije niške publike nakon izvanrednog „slobodnjaka“ kada je „skinuo paučinu“ golmana „Građevinara“.

Već na isteku prvog minuta utakmice domaćini su poveli. Nermin Haskić ni ovog vikenda nije propustio priliku da zatrese mrežu protivničkog golmana, i 18. put, u superligaškom takmičenju, doneo radost Meraklijama.

Grbić je započeo akciju, odlično prošao po levoj strani, prosledio je loptu do Nome, koji je uputio centaršut ispred gola Rada. Lopta je došla do Kojaševića koji je pogodio stativu, a odbijena lopta došla do Haskića, koji ovakve prilike ne propušta i već u 2. minutu semafor je pokazivao porednost domaćina.

Ređale su se prilike Nišlija u nastavku utakmice, oprobali su se Grbić u nekoliko navrata, Kojašević, Noma, ali je rezultat ostao nepromenjen. Gosti su mogli do gola u poslednjim trenucima prvog poluvremena, ali je Parađin, odličnim šutem, pružio priliku domaćem golmanu Borivoju Ristiću da se istakne i efektno, jednom rukom, skine loptu koja je išla u sam gornji desni ugao njegovog gola.

Pokušavali su gosti da dođu do izjednačenja u nastavku utakmice, u nekim momentima imali i više od igre, ali su se sve njihove akcije završavale uglavnom ispred šesnaesterca Radničkog, pa opasnosti po niškog golmana nije bilo.

Prave ovacije je ponovo na Čairu dobio Nikola Drinčić, koga je niška publika ponovo nagradila za efektno postignut gol u 69. minutu iz slobodnog udarca.

Mogao je Radnički da poveća svoje vođstvo i ubedljivije savlada „Građevinare“, ali njegovi napadači nisu imali dovoljno koncetracije u završnici napada, a u poslednjim trenucima utakmice Crnomarković je pogodio prečku.

REČ TRENERA:

Nenad Lalatović, Radnički: -Prvo želim da poželim Radu sve najbolje u nastavku takmičenja. Radima odličnu ekipu i trenera i ubeđen sam da neće ispasti iz lige. Mismo u utakmicu ušli onako kako smo se dogovorili. Bili smo jaki iagresivni i to nam se isplatilo već u drugom minutu. Znali smo daigraju sa trojicom pozadi i da ćemo imati dosta prostora da ih napadamopo bokovima. To smo koristili u prvoh 15 minuta, a onda je bio egal meču prvom poluvremenu. Mi smo imali sjajne šanse preko Grbića i Haskića, ali imali su i oni u 45. minutu kada nas je posle šuta Parađine spasio golman Ristić. Drugo poluvreme je bilo zanimljivo. Rad je uspeo da uspostavi ravnotežu, ali mi smo postigli pogodak preko mastralog Dričića, koji je još jednom potvrdio svoj kvalitet i prelomio ovaj susret. Mogao je i Čumić da nam donese 3:0 u finišu, ali i ovo je dobar rezultat za nas. Upisali smo 11. Bezanu pobedu u ligi, što je neverovatno. Ipak, mi nećemo imati puno vremena da slavimo, jer nas već u sredu čeka teško gostovanje Mačvi i već od ovog trenutka se okrećemo toj utakmici.

Zvezdan Milošević, Rad:  -Čestitam Radničkom i mom kolegi Lalatoviću na zasluženoj pobedi. Ako neko pobedi sa 2:0, to je apsolutno zasluženo. Ako pogledamo kako je otvorena ova utakmica, to je pravo ogledalo situacije na tabeli. Oni maju samopuzdanje i iz takvog pristupa su odmah poveli 1:0. Mi smo ušli nekako uplašeno i primili smo taj gol, koji je itekako odredio dalji tok meča. Posle toga smo uspeli da uspostavimo ravnotežu i utakmica je u nastavku prvog dela bila egal. U drugom poluvremenu smo krenuli dobro, imali smo dobre faze, ali nismo uspeli da postignemo pogodak. Potom smo napravili gluposti i dozvolili kontru, posle kojeg je dosuđen slobodan udarac, gde je Drinčić pokazao svoju klasu i rešio ovu utakmicu.


RADNIČKI - RAD 2:0 (1:0)

Stadion "Čair", Niš
Sudija: Milan Ilić
Strelci: - 1:0 u 2. Haskić, - 2:0 u 69. Drinčić.
Žuti kartoni: Đorđević, Noma (Radnički), Petrović, Jovanović, Veselinović (Rad)

RADNIČKI: Ristić, Živković, Radovan Pankov, Crnomarković, Đorđević, Bondarenko, Noma (Aleksa Jovanović od 67. minuta), Drinčić, Kojašević ( Ranđelović od 60. minuta), Haskić (Čumić od 75. minuta).

RAD: Marković, Tanović, Perendija, Šipčić, Jovanović, Bainović, Stević, Parađina, Petrović (Veselinović od 57. minuta), Balabanović (Kasalica od 75. minuta), Trifunović (Mihajlović od 57. minuta).

 

Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Radnički (N) Rad