XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Radnički za rastanak "pregazio" nadmene "crno bele"!

26.05.2018 plusonline.rs

Ako su beogradski ,,crno beli,, planirali da u Pirot dodju u "šoping po kačkavalj i peglanu" i usput svrate da "išamaraju"  ekipu koja je ispala iz Lige grdno su se prevarili. Šta više, Partizan je srećno prošao u Pirotu jer je  Aleksandar Djordjević mogao da ih "baci na pod". U dva navrata bio je sam pred golom Prodanovića.

Imali su i crno beli neke pokušaje pred golom, ali je golman domaćih Zvezdan Cvetković bio siguran i u nekim akcijama intervenisao je besprekorno. Da Beogradjanima neće biti lako najavio je rezantnim udarcem u 15. minutu Shuaihu Li . Čuvar mreže Partizana stigao je samo da pogleda loptu iza svojih ledja. Gosti su posle 15 minuta izjednačili na 1:1, golom kapitena i najboljeg igrača i kandidata za prvi tim Jovana Kokira. Do kraja prvog dela Beogradjani su imali inicijtivu, ali je Cvetković odlično intervenisao, ili su gosti bili nesnalažljivi pred golom. Krajem prvog poluvremena talentovani  Aleksandar Djordjević, iskoristio je svoju brzinu ušao u šesnaesterac i kada se očekivao drugi gol šutrao je u Prodanovića.


U nastavku Beogradjani nisu delovali tako sigurno u sebe kao u prvom delu. Djordjević je u 76. minutu ponovo bio sam pred golmanom, pre toga je "prošetao" nekoliko igrača i kada se očekivalo da "podigne" loptu i sa nepuna  2 metra lobuje beogradskog čuvara mreže on mu je ostavio loptu. Najbolji pojedinac utakmice Shuaihu Li  doneo je pravdu na Stadion kraj Nišave. Snažan udarac sa 14 metara u desni ugao, Prodanović je kapitulirao.

U finišu su crno beli pokušavali da poprave rezultat, ali su mladi Piroćanci  željni da pokažu da nije trebalo da ispadnu iz Lige, odigrali borbeno čvrsto pred golom i dobrim odbranama Cvetanovića zasluženo savladali  nadmene Beogradjne. Ovim je pirotski tim, poslao poruku fudbalskoj Srbiji da je prava šteta što napušta Omladinsku ligu Srbije. Ostalo je mnogo slabijih timova. Da je jesen bila kao "kinesko proleće" Radnički bi prvenstvo završio najmanje u sredini tabele!

Omladinska liga Srbije 29. kolo: Radnički – Partizan  2:1 ( 1:1)

Radnički: Z.Cvetanović 8 S.Lučić7, Kamenović 7 Hongzi Wang 7, Mijalković 7, Mijatović 8, Shuaihu Li 9,(V.Ćirić) Shaochen Yang 7 (Cvetković) , Djordjević 7,(Nedeljković) J.Lučić, 7 L. Ćirić  7(D.Cvetanović)

Strelci : Shuaihu Li u 15. i 83 za radnički, Kokir u 30 za Partizan. Igrač utakmice:  Shuaihu Li ( Radnički).

Omladinske lige Omladinske lige Omladinska liga Srbije Radnički (P) Partizan