XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Preokretom do pobede

29.05.2016 Vojkan Andrejić

Omladinci Radničkog su danas pobedili svoje vršnjake iz Jagodine i stvorili sasvim izvesne šanse za opstanak u Omladinskoj Ligi Srbije. Na poluvremenu su naši omladinci gubili rezultatom 1:2, ali su u nastvaku postigli 3 gola i zasluženo pobedili. Konačan rezultat utakmice je glasio 4:3 za omladince Reala sa Nišave.

 

 

Tamnoputi prvotimac Jagodine, danas u dresu omladinaca istoimenog kluba, Frensis Kjeremeh bio je nerešiva enigma za odbranu domaćina. Sa tri postignuta gola u mnogome je mogao da pokvari sve kalkulacije Radničkog o opstanku u društvu najboljih omladinaca Srbije.

Nakon početnog vođstva domaće ekipe, a strelac je bio Aleksa Jovanović u 14. minutu, Kjeremeh je preokrenuo rezultat u korist Jagodine sa dva postignuta gola u 20. i 23. minutu. To je bio i rezultat poluvremena.

U drugom poluvremenu, omladinci Radničkog su “dodali gas” i nakon prave opsade gola Jagodinaca postigli do kraja susreta još tri pogotka. Najpre je poravnao u 51. minutu Milenković, nakon dosuđenog indirektnog udarca, kada je pravim projektilom smestio loptu iza leđa golmana Milojevića, a zatim su se posle lepih kombinacija napadača Radničkog u strelce upisali Marković u 73. i Pešić u 85. minutu.

U zaustavnom vremenu, rezultat je smanjio Kjeremeh, ali bilo je isuviše kasno da dođe do još nekog preokreta rezultata. Ostalo je konačnih 4:3 za Radnički Niš.

U poslednjem kolu naši omladinci gostuju Napretku u Kruševcu.


 
RADNIČKI NIŠ : JAGODINA 4:3 (1:2)

Stadion Čair
SUDIJE: Aleksandar MINIĆ (Knjaževac), Mladen VESELINOVIĆ (Knjaževac), Mladen VELJKOVIĆ (Sokobanja)
ŽUTI KARTONI: Petković, S.Đorđević, Pešić, Kojić (Radnički Niš), Ilić, Jovančić, Đekić, Mirkailo, Mitić (Jagodina).
STRELCI: Aleksa JOVANOVIĆ u 14′, Milenković u 51′, Marković u 73′, Pešić u 85′ (Radnički Niš), Frensis Kjeremeh u 20′, 23′ i 90′ (Jagodina).

RADNIČKI NIŠ: Milorad KOJIĆ, Mario STOJANOVIĆ (od 46′ Miloš ĐORĐEVIĆ), Ivan MLADENOVIĆ (od 88′ Igor KOSTADINOVIĆ), Uroš MILENKOVIĆ, Nikola STEVANOVIĆ, Uroš JOVANOVIĆ (od 80′ Aleksandar PEŠIĆ), Nikola MITROVIĆ (od 46′ Slavko ĐORĐEVIĆ), Nikola PETKOVIĆ (od 89′ Marko JOVANOVIĆ), Lazar MITROVIĆ, Aleksa JOVANOVIĆ, Miroslav MARKOVIĆ (od 84′ Nikola BABOVIĆ).

JAGODINA: Aleksa MILOJEVIĆ, Nemanja ILIĆ (od 71′ Luka GAŠIĆ), Strahinja BAČANIN (od 87′ Lazar MITIĆ), Nemanja ĐEKIĆ (od 75′ Stefan MILADINOVIĆ), Marko MIRKAILO, Strahinja JOVANČIĆ, Frensis KJEREMEH, Marko RADOSAVLJEVIĆ (od 87′ Nikola ROKVIĆ), Marko BAČANIN, Luka IVANOVIĆ, Vladimir PETROVIĆ (od 79′ Aleksa JANUŠEVIĆ).

Fudbal Fudbal Omladinska liga Srbije Radnički (N) Jagodina