XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

PTZ: Kablovi - Bor 4:1

08.11.2008 D.Bojić

Ekipa Bora zabeležila je i treći uzastopni poraz. Bivši prvoligaš poražen od Kablova u Zaječaru rezultatom 4:1. Strelci: B.Dimitrijević u 22, 74 i 85. minutu, M. Mihajlović u 60. minutu, a za goste N. Krstić u 70. minutu. Najstariji sportski kolektiv u Timočkoj krajini, Fudbalski klub Bor osnovan 1919. godine, danas je deklasiran u Zajčaru od Kablara.

Podsećanja radi, FK Bor je krajem šezdesetih i početkom sedamdesetih godina prošlog veka bio uspešan prvoligaš, a bio je i finalista kupa tadašnje Jugoslavije 1968, u vreme kada je Jugoslavija nešto značila u Evropi. Prvu šansu imao je danas najbolji igrač na terenu B.Dimitrijević u 1. minutu, čiji je udarac prošao po gol liniji, nagovestio da će biti prava noćna mora za golmana Bora. Igralo se 22. minuta kada je jednu loptu Dimitrijević na sredini terena preseko, prešao Lukića i odigrao dupli pas s Jankovičem. Usledio je dribling Jankovića, pas ka Dimitrijeviću koji je sa nekih 12 metra savladao nemoćnog Stankovića. Ovacije na tribini - 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor. Sem gola iz prvog poluvremena nije vredno napomenuti ništa. Posle odmora trener Bora Aleksić pokušao je izmenama da promeni nešto u raštimovanoj ekipi, ali na žalost nije uspeo u tome. Ekpa trenera Krstića je nastavila da organizovano napada gol gosta. U 60. minutu Mihajlović je povisio na 2:0. Krstić u 68. minutu (2:1), tračak nade za Borane. Krstić uvodi na teren sveže snage Radulovića i Radenkovića koji su uneli potrebnu svežinu na sredini terena. A onda nastupa šou neuhvatljivog Dimitrijevića i sa dva pogodaka rešava današnjeg pobednika, rezultatom 4:1. Napomenuo bih incident koji se desio u 89. minuti koji umalo nije izazvao opštu tuču na terenu: igrač Bora, Krstić Nikola, udario je laktom svog direknog čuvara u lice i tim gestom izazvao revolt publike i igrača Kablova. Do većeg incidenta nije došlo zahvaljujući prisebnosti sudija, oba trenera i rukovodstva klubova. Sudija je sakcionisao prekršaj Krstića „samo“ žutim kartonom.

Trener Bora, Vojslav Aleksić, izjavio je posle poraza od Kablova da je razočaran igrom i nemoći svojih igrača i igračima Kablova čestitao na dobroj partiji. Istako je još da mu predstoji mukotrpan rad, da tim izvuče iz krize koja je posledica lošeg mentalnog stanja, a ne nedostatka kvaliteta. Verujem u tim, znam da igrači imaju potencijal. Slaviša Krstić, trener kablova, svojim igračima je čestitao na dobroj partiji, ali i protivniku na otvorenoj igri. "Ovu utakmicu smo, naročito u poslednjih 15 minuta, odigrali najbolje od kada sam ja trener. Gledaoci su mogli da vide lep meč, a za to je zaslužan i naš protivnik, koji je na naš stadion došao da se nadigrava, a nije se zabetonirao u odbrani", kazao je trener Kablova, „a posebno moram da čestitam Dimitrijeviću, koji je pružio najbolju partiju u dresu Kablova“.

Kablovi – Bor 4:1
Zaječar - Gledalaca – oko 500.
Sudija: Aleksandar Minić (Knjaževac).
Strelci: Dimitrijević 22., 74. i 85 i Mihajlović 60. za Kablove, a Krstić 70. za Bor.
Žuti kartoni: Mihajlović, Radenković i Miljan Iliić (Kablovi), Risivski i Krstić (Bor).

Kablovi: Jevremčević, Miljan Ilić (Radenković), Mihajlović, Miloš Ilić, Živadinović, Nisić (Radulović), Stefanović (Mihailović), Pašić, Grujić, Janković i Dimitrijević
Bor: Stanković, Lukić, Šztribanović, Veličković, Risivski, Todorović, Terzić, Ivanov, Djukić,Genov (Arsović) i Mirković (Krstić)

Fudbal Fudbal Pomoravsko-Timočka zona Kablovi Bor