XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

PLS: Novi Sad ā€“ Smederevo 2:2

23.05.2009 Prle

Fudbaleri Novog Sada i Smedereva su po veoma toplom i sparnom vremenu odigrali jednu borbenu, ali fer i koretnu utakmicu. Gosti iz Smedereva su se pred Novosadskom publikom pokazali u veoma dobrom izdanju i opravdali status drugoplasirane ekipe Prve lige Srbije. Od samog početka utakmice obe ekipe su ušle oprezno u meč. Igralo se između dva šesnaesterca. Tek u 9. minutu su gosti prvi pripretili kada je Dragan Ćeran sa nekih 13-14 metara iskosa šutirao, ali je lopta završila pored gola golmana Miloša Vesića. Sve do pred kraj prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika. U 42. minutu posle prodora sa desne strane Mladena Zeljkovića i dobrog centaršuta na drugoj stativi lopta dolazi do Saše Bogunovića koji sa nekih 5-6 metara glavom šalje loptu mrežu. Tako da se sa prednošÄ‡u domaćina od 1:0 otišlo na odmor.

Od prvog minuta drugog poluvremena gosti kreću ofanzivno ka golu domaćina. Što im se ubrzo i isplatilo. U 50. minutu Zoran Đurašković dobro izvodi slobodan udrarac sa nekih 22-23 metra, šutira preko živog zida i lopta završava u mreži domaćina za 1:1. Nakon izjednačenja gosti nastavljaju sa napadima ka golu domaćina. U 59. minutu gosti su izigrali odbranu domaćina i lopta dolazi do Zoran Đurašković koji sa nekih 15-tak metara šutira ka golu Novosađana i lopta završava u mreži gola golmana Miloša Vasića za vođstvo gostiju. Do pred sam kraj utakmice nije bilo ozbiljnijih prilika ni pred jednim golom.

Sudija Srđan Stevanović produžava utakmicu za 5 minuta zbog čestog ulaska u teren lekarskih ekipa i velikog broja izmena u drugom poluvremenu. Kad su svi na stadionu očekivali poslednji zvižduk glavnog sudije, domaćin stiže do izjednačenja. U 95. minutu sa desne strane u šesnaesterac gostiju je prodro Đuro Stevančević i povratnom loptom na drugoj stativi pronalazi Zorana Pešića koji sa nekih 5-6 metara šutira i lopta završava u mreži iza leđa nemoćnog golmana Dejana Rankovića za konačnih 2:2.

Sve u svemu gosti iz Smedereva mogu da žale za propuštenom pobedom, jer ih je do osvajanja nova tri boda delilo par sekundi. Dok Novosađani mogu da budu zadovoljni osvajanjem jednog boda. Pošto su izborili nerešen rezultat protiv vrlo dobre ekipe iz Smedereva koja će od sledeće fudbalske sezone igrati u Jelen Super ligi Srbije.

Novi Sad – Stadion na Detelinari. Gledalaca: 300 Sudija: Srđan Stevanović (Beograd) Pomoćni: Zoran Janićijević (Beograd) i Pavle Josić (Beograd) Delegat: Kosta Vuković (Beograd). Strelci: 1:0 – Bogunović u 42, 1:1 – Đurašković u 50, 1:2 – Đurašković u 59, 2:2 – Pešić u 90+5 minutu. Žuti kartoni: Novaković M. (Novi Sad), Mladenović, Zečević, Miljković, Ćulum (Smederevo).

Novi Sad: Vesić, Zeljković, Pešić, Novaković M., Karan, Čovilo (67’ Ždrnja), Rašiovan, Stevančević, Bogunović, Mudrinić (78’ Avrić), Novaković S. (72’ Bursać).
Smederevo: Ranković, Stamenković, Živković, Sandulović, Kovačević, Ćulum, Zečević (57’ Miljković), Ćeran, Mladenović, Radosavljević (72’ Ljubinković), Đurašković (83’ Gegić).

Fudbal Fudbal Prva liga Telekom Srbija Novi Sad Smederevo