XS
SM
MD
LG

Zrinjski završio evropski put

Mostarski Zrinjski večeras je eliminisan od Spartaka iz Trnave u susretu prvog pretkola Lige prvaka.

Remijem od 1:1 Zrinjski je eliminisan iz takmičenja pošto je prvu utakmicu izgubio sa 1:0, a nakon meča je trener gostujućeg itma Radoslav Latal bio zadovoljan igrom svog tima.

"Naravno da nam je drago da smo prošli dalje. Već sam jučer rekao da je naš cilj da postignemo jedan gol koji bi nam mnogo olakšao, a to se na kraju i desilo. Želimo se zahvaliti svom protivniku na fer i korektnoj igri", kazao je Latal dodavši:

"Željeli smo napasti iz prekida i taj jedan prekid nam je prošao. Protivnik je imao prečku na početku koja nam je mogla biti opasna, ali to nije bio gol. Nakon toga se desio prekid koji je odlučio utakmicu".

Latal je priznao da je njegov tim svjesno puštao inicijativu Zrinjskom, ali da ni u jednom momentu nije želio dozvoliti mostarskom timu da se razmaše:

"Gol koji smo postigli nam je pomogao da pustimo protivnika da igra, ali nismo željeli previše inicijativu davati Zrinjskom. Imali smo taj period u kojem smo pali, gdje nas je Zrinjski pritisnuo, ali na kraju smo izdržali i prošli dalje", poručio je Latal dodavši:

"Kadlec je pogriješio u proigravanju i primili smo gol, ali mislim da smo utakmicu odigrali dobro. Imali smo momente u kojima smo padali, ali mislim da smo izvukli dobre pouke i drago nam je što smo prošli dalje sa pobjedom".

Ante Miše s druge strane i nije imao previše razloga za zadovoljstvo.

"Tako je, nijanse su odlučile ovaj meč. To uostalom pokazuje statistika na kraju obje utakmice. Mislim da se radi o dvjema jako sličnim ekipama", kazao je Miše i nastavio:

"U evropskim utakmicama morate koristiti svoje šanse, iz jedne šanse morate dati dva gola, da se tako izrazim. Ja ne mogu biti nezadovoljan željom moje ekipe, pogotovo u drugom poluvremenu, potvrdili smo da imamo karakter i nismo im dozvolili da naprave nijednu priliku. Primili smo isti gol kao i u Trnavi".

PIŠE: OSLOBOĐENJE PORTAL

Dnevnik.ba