XS
SM
MD
LG
05.07.2018 Administrator

Na kamp "Košarka bez granica" u Beograd stižu brojni NBA igrači i treneri

NBA, FIBA i Košarkaški savez Srbije danas su najavili da će 17. izdanje prestižnog kampa Košarka bez granica (Basketball Without Borders Europe), biti održano od 15. do 18. avgusta u sportskoj hali “Žarkovo” u Beogradu. Reč je o prestižnom događaju koji okuplja najbolje mlade evropske košarkaše, a NBA i FIBA prvi put će u Srbiji da primene program za globalni razvoj košarke, sa ciljem da dodatno popularišu ovaj sport na našim prostorima. 

Foto: NBA/Getty images

Učesnici kampa BWB Europe 2018 su talentovani igrači uzrasta do 17 godina iz cele Evrope, koji će dobiti mogućnost da uče od legendarnih igrača i trenera iz NBA i FIBA, kao i da se takmiče protiv najperspektivnijih igrača iz regiona.

Kamp BWB Europe 2018 okupiće veliki broj sadašnjih i bivših NBA igrača, uključujući imena kao što su Nemanja Bjelica (Minnesota Timberwolves), Bogdan Bogdanović (Sacramento Kings), Geri Heris (Denver Nuggets, SAD), Nikola Jokić (Denver Nuggets) i Frenk Kaminski (Charlotte Hornets, SAD/Srbija). Vlade Divac (Sacramento Kings) i Peđa Stojaković(Sacramento Kings), tandem legendardnih asova, koji su učestvovali na prvom Kampu 2001. godine, takođe će da učestvuju na događaju u Beogradu, zajedno sa još nekim slavnim igračima, bivšim košarkašima i trenerima koji se očekuju.

Foto: NBA/Getty images

NBA treneri takođe su potvrdili dolazak, a među njima su Popaj Džons (Indiana Pacers, SAD), Greg Popović (San Antonio Spurs, SAD) i Žak Von (Brooklyn Nets, SAD) koji će biti deo trenerskog dela kampa BWB Europe. Marin Sedlaček (Philadelphia 76ers) i Patrik Hant (predsednik Svetske asocijacije košarkaških trenera) biće u ulozi direktora kampa.