XS
SM
MD
LG

Pomerena Skupština

Fudbalski klub Borac i zvanično je obavestio sportsku javnost u Republici Srpskoj da je sednica Skupštine kluba koja je trebalo da se održi sinoć prolongirana iz objektivnih razloga. U kratkom saopštenju sa Gradskog stadiona smeštenog na Trgu Republike Srpske piše:

“Skupština FK Borac koja je bila planirana da se održi 11. juna pomerena je za utorak, 19. jun. Razlog je traženje najboljeg mogućeg rešenja za budućnost kluba.

Na istoj aktuelna uprava izložiće šta je uradila u prethodne dve godine, te će svoj mandat dati na razmatranje članovima Skupštine. Takođe, Borac će tada dobiti novog predsednika, ali i članove uprave.

Iz aktuelnog rukovodstva Borca nadaju se da će biti dosta kandidata, ali i kvalitetnih programa koji će doprimeti razvoju kluba u narednom periodu.”

Kao što je poznato aktuelni predsednik Branko Kovačević najavio je odlazak s čelne funkcije, a ko će ga naslediti biće poznati 19. juna kada će Skupština kluba imati i izborni karakter. Tada će biti poznato ko još s Kovačevićem odlazi posle turbulentne godine u kojoj je Borac rezultatski obezbedio opstanak, ali nije uspeo da obezbedi takmičarsku licencu za sezonu 2018/19. u Premijer ligi BiH.

Prema najavama iz kluba Borac će uputiti žalbu Izvršnom odboru Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine čija sednica je zakazana takođe za 19. jun i na kojoj bi definitivno trebalo da bude poznata sudbina Banjalučana u kojoj ligi će da igraju u narednoj sezoni. Prema informacijama koje stižu iz “fudbalske vlade” BiH srpski delegati u ovom telu su spremni da pokrenu priču vraćanja Borca u Premijer ligu BiH jer imaju “zaštitni mehanizam” da stave “veto” na brutalno vraćanje zeničkog Čelika među premijerligaše.

Ranije je potpredsednik kluba Vico Zeljković najavio da će Borac igrati Prvu ligu Republike Srpske sve dok ne “očisti” dugove koji iznose oko milion ipo maraka, ako se isključe oni prema državi koji se reprogramiraju iz godine u godinu. Međutim, postoji šansa da Borac ostane premijerligaš i to je sada nova situacija oko koje će vladati neizvesnost sve do sednice Izvršnog odbora FS BiH, 19. juna, pogotovo što je postignut dogovor oko spornog duga sa FK “Džaja”.