XS
SM
MD
LG

Spektakl kraj Ibra i fenomenalna Srbija

Predivna atmosfera u sportskom hramu na desnoj obali Ibra za kraj odbojkaškog spektakla koji je u Kraljevu trajao sedam dana. Liga nacija se samo kraj Ibra igrala i u muškoj i u ženskoj konkurenciji,a duel dama Srbije i Turske predstavljao je istinski šlager. Za razliku od meča sa Belgijom, selektor našh gracija Zoran Terzić na teren je poslao najjaču formaciju i početak je bio kako i treba, dva brza poena Srbije. Mini seriju je prekinula Guneš i sa dva poena donela izjednačenje. Solo partitura Brankice Mihajlović dovela nas je do tri poena prednosti 7-4,a znimljivo da u ovom delu igre ni jednu loptu nije dobila Tijana Bošković. Ali zato kada je došla na servis, naša najbolja igračica je odmah odservirala as za vođstvo od 10-7. Odličnom igrom u odbrani izabrnice Đovanija Gvidetija su stigle do izjednačenja 11-11, ali su Bošković i Veljković odmah vratile prednost za novu ekstazu na tribinama. Na drugom tehničkom tajm autu, posle odličnog smeča Brankice Mihajlović, Srbija je imala prednost 16-14. Prelomni trenutka prvog seta bio je odličan napad Stefane Veljković i zatim njena tri dobra servisa koja su omogućili vođstvo od 24-19. Milena Rašić je iskoristila drugu set loptu za vođstvo Srbije u meču 25-20.

Brankica Mihajlović napada blok Turske

Mnogo bolje su drugi set počele Turkinje i ovo je bila prva situacija na turniru u Kraljevu da naša selekcija gubi i mora da juri rezultat. Problemi na prijemu su bili evidentni, pa je Turska na tehničkom tajm autu vodila 8-5. Nastavile su seriju poena Turkinje, vodile su 11-7, kada je kapiten Milena Rašić prošla tempo,a onda je i Tijana Bošković bila sigurna na mreži. Do izjednačenja smo stili posle bloka Tijane Bošković, bilo je 12-12. Posle mnogo uzbuđenja i preokreta, Turska je na tehničkom tajm autu ponovo imala tri poena prednosti, uz odličnu igru Guneš i Boz. U našem timu ritam igre su držale kapiten Rašić i korektor Bošković. Situacija je postala još teža kada je Boz odservirala as na Silviju Popović, a Ismailoglu izblokirala u situaciji jedan na jedan Tijanu Bošković. Ni ulazak Ane Antonijević na poziciju tehničara, te Stevanović na poziciji srednjeg blokera nije doneo boljitak u igri Srbije. I onda je krenuo "teror" našeg korektora i vođstvo Turske se istopilo 18-18. Serija Srbije 7-0 bila je dovoljna da se pređe u vođstvo,a sa tribina je krenuo uragan, navijači su tražili još jednu pobedu. Posle dve greške Miuhajlović, Turska je ponovo došla u vođstvo 23-22,a naš selektor regaovao trenerskim predahom. Nije pomoglo, serija odličnih servisa gošći omogućili su im da osvoje set 25-22.

Tako to radi Tijana Bošković

Prvi izgubljeni set na ovom turniru uzdrmao je naš tim. Turkinje su na krilima dobre igre iz prethodnog perioda ušle u seriju i povele 7-4. Gošće su nastavile u istom ritmu, greške našeg tima su se ređale u serijama i na semaforu je stajalo 11-6 za Tursku. Tih pet poena prednosti Turska je sačuvala i na drugom tehničkom tajm autu. Gošće su imale odgovor na svaki naš napad, pri rezultatu 19-13 selektor Terzić je probao sa još jednim tajm autom da nešto promeni u igri Srbije. Nažalost, izdanje naših odbojkašica je bila potpuno drugačije nego u prva dva dana turnira, ali se mora reći i da je Turska igrala vrhunsku odbojku. Četa Đovanija Gvidetija je imala devet set lopti, iskoristili su četvrtu za 25-18 i vođstvo od 2-1 u meču.

Posle predaha, mnogo bolji početak srpske reprezentacije. Odličan servis, stameni blok, donar prvi napoad i na tehničkom tajm autu bilo je 8-3 za izabranice Zorana Terzića. Podsetilo je to na duel Turske i Rusije, posle vođstva Turkinja od 2-1, Rusija je u četvrtom setu imala dvocifrenu prednost i lako izjednačila. Srbija je ubrzo imala i vođstvo od 12-3, servisi Milene Rašić su razbili prijem Turske, blok je delovao odlično, pa je tek Boz uspela da prekine seriju našeg tima. Posle greške Boz, Srbija je povela 16-6 i sve je govorilo da ćemo kraj Ibra gledati taj brek. Usledila je serija Turkinja 10-3, naša prednost se istopila,a borbena Gvidetijeva družina prosto je umirila dvoranu. Ipak, Bošković je blokom prekinula niz poena gošći,a potom je Brankica Mihajlović demonstrirala jačinu smeča. Bošković je donela četiri set lopte, iskoristili smo poslednju i to pošto je Baladin servis poslala u aut.

Loše je počeo taj brek, Turska je povela 3-0, usledio je tajm aut Terzića,a onda smo prišli na poen zaostatka. Na promeni strana Turska je imala tri poena prednosti, pokazale su gošće više energije, bile mnogo borbenije u polju i zaslkuženo su imale prednost. Jedna od najdužih poena završila je Tijana Bošković, posle je Stevanović, pa Mihajlović blokom donose izjednačenje 8-8. U dvorani je veća tada zavladala paklena atmosfera, a eskalacija oduševljenja usledila je kada je Mihajlović dovela Srbiju u vođstvo 11-10. A onda blok Rašić nad Baladin!!!! Imali smo tri set lopte, u paklu hale kraj Ibra, dok se ništa nije čulo, Bošković je razbila blok Turske zta veliko svalje, pobedu od 3-2.

Podrška za priču i veliko slavlje kraj Ibra

TROFEJ DEJANU DESNICI

UOTS, u pauzi između prvog i drugog seta meča Srbija-Turska, uručilo je Dejanu Desnici (OK Vizura) priznanje za najboljeg trenera u ovoj sezoni. Nagradu mu je uručio Darko Zakoč,a sve pozdravilo preko tri hiljade gledalaca.

SRBIJA - TURSKA 3 - 2 (25-20, 22-25, 18-25, 25-23, 15-12)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 3000 Sudije: D. Cespedes (Dominikanska republika), Ž. Mazofi (Mađarska)

SRBIJA: Živković 1, Malešević, Antonijević, Mihajlović 16, Veljković 4, Pušić (libero 2), Bjelica, Aleksić, Stevanović 6, Rašić 16, Popović (libero 1), Bošković 26, Milenković, Blagojević 3 Selektor: Z. Terzić

TURSKA: Akoz (libero 1), Aridži, Erdžan 9, Baladin 5, Ismailoglu 9, Ural 1, Kilic, Ozbej 2, Boz 20, Erdem 15, Guneš 14, Kestirengoz, Sarioglu (libero 2), Karakurt Selektor: Đ. Gvideti