XS
SM
MD
LG

Mačva zaustavljena u Lučanima, Mladost finalista Kup-a Srbije

Fudbaleri Mladosti iz Lučana prvi put u istoriji kluba plasirali su se u finale Kupa Srbije, nakon što su u revanš meču polufinala savladali gostujuću Mačvu sa 4:0 (2:0). U listu strelaca dva puta se upisao Janko Tumbasević, a potom Aleksandar Pejović I Lazar Jovanović.

Ekipa Mladosti do prednosti je stigla već u osmom minutu pogotkom Janka Tumbasevića, koji je mrežu Mačve zatresao I u 35.minutu za  2:0. Početkom drugog poluvremena, u 48. minutu ekipa Mladosti dolazi I do trećeg pogotka iz penala golom Aleksandra Pejovića, da bi u 76. minutu konačan rezultat utakmice postavio Lazar Jovanović.

Šapčani su tokom utakmice imali četiri stopostotne šanse preko Gemovića, Adamovića I Gigića, kao I nerealizovan jedanaesterac, ali ekipa koja je meč morala da odigra bez Matića, Ristivojevića, Milinkovića I sa ne potpuno oporavljenim od povrede Gavrićem, u ovom susretu nije uspela da pruži više.

Šef stručnog štaba FK Mačva, Dragan Aničić čestitao je ekipi Mladosti na potpuno zasluženoj pobedi. “Jednostavno pobedila je bolja ekipa. U sportu morate da budete spremni i na pobede i na poraze. Sigurno da sam razočaran zbog poraza, ali ovi momci su za ovih godina dana doneli mnogo radosti i jedan loš dan ništa ne menja”, rekao je Aničić.

Šef struke ekipe Mladosti, Nenad Milovanović kaže da se ekipa Mladosti nakon obezbeđenog mesta u superligaškom takmičenju, potpuno okrenula pripremama za Kup, pa je I dosta igrača u poslednjih nekoliko utakmica odmaralo, kako bi u potpunosti spremno dočekali današnji meč. “Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, sa dosta trčanja, kretanja bez lopte, videli ste dosta lepih golova. Mislim da je publika imala u čemu da uživa I da smo zasluženo u finalu. Ovo je istorijski uspeh, pomeramo granice, prošle godine smo igrali kvalifikacije za Evropu, sada smo u finalu Kup-a Srbije I to su veliki uspesi za ovo malo mesto I za ovaj klub. Voleo bih da u Surdulici bude pravi fudbalski ambijent I ko bude bolji u tom meču neka I pobedi”, rekao je Milovanović.

Mladost: Rosić (g), B. Milošević, I. Milošević (k), Šatara, Pešić, Pejović, Tumbasević, Pavlović, Dimić, Jovanović, Radivojević.

Mačva: Filipović (g), Pejović (k), Jevtić (Hrubik), Ivić, Jovanović, Lazarević, Arsenijević (Gigić), Obrovac, Jeremić (Gavrić), Adamović i Gemović. 

Finale Kup-a Srbije igra se u Surdulici, 23.maja, a Šapčane očekuju još dve play-out utakmice do kraja superligaške sezone. U nedelju, 13. maja od 19 časova, crveno-crni dočekuju Javor-Matis iz Ivanjice, dok u poslednjem kolu gostuju ekipi Zemuna.

pr Ana Acan