XS
SM
MD
LG

Nišlije pregazile "Zmajeve"

U jednoj od najboljih pruženih partija ove sezone igrači Radničkog su zasluženo osvojili tri boda, protiv ekipe Voždovca, i potpuno im se revanširali za poraz u regularnom delu sezone, na njihovom terenu. Nišlije su večeras dominirale u svim segmentima igre i nisu dozvolili svom protivniku da ni za trenutak nagovesti drugačiji ishod utakmice.

Na samom otvaranju utakmice, u svom prvom napadu na gol Voždovca, Radnički je postigao gol, a strelac je bio Stanisavljević. Nakon kombinacije sa Aleksandrom Jovanovićem, oštro je šutirao, ali je na putu ka golu Voždovca neko iz odbrane gostiju zakačio loptu, skrenuo je i prevario golmana Čupića.

U 19. minut je već bilo 2:0 za domaće. Babić je odlično izveo slobodan udarac, golman Čupić je dobro “pročitao” niškog napadača, ali je “prevideo” klizavu loptu, koja mu se izmigoljila ispod ruku i završila iza njegovih leđa.

Nastavili su domaći da melju svog protivnika, stvorili nekoliko lepih prilika, a na treći gol se čekalo do 36. minuta. Tada je svoje realizatorske sposobnosti ispoljio Pavkov, koji odlično pratio akciju koju je započeo ofanzivni Subić i u kojoj je učestvovalo nekoliko igrača Radničkog. Najbolji strelac Radničkog se našao na pravom mestu i efeltno savladao golmana gostiju.

Do kraja poluvremena Radnički nije menjao ritam. Nastavio je da pritiska ka golu Čupića, stvorio nekoliko prilika, ali je Nišlija na golu Voždovčana odlično intervenisao u nekoliko navrata i spašavao svoju mrežu. Jedinu priliku, ali stopostotnu, su imali “Zmajevi” kod rezultata 2:0 za Radnički. U situaciji “jedan na jedan”, kada je golman Nišlija Živković već bio savladan, napadaču Voždovca Pavićeviću je gol Nišlija bio “premali” pa njegov šut završio pored leve stative u gol-aut.

U drugom poluvremenu je ritam malo splasnuo, ali su Nišlije i dalje visokim presingom držali napadače Voždovca daleko od svog gola. Stvoreno je nekoliko prilika i pravo je čudo kako golman Voždovca nije još koji put loptu vadio iz mreže.

Treba istaći i ovacije niške publike japanskom internacionalcu, u dresu Radničkog, Rijoti Nomi. Prilikom napuštanja terena Aleksandra Jovanovića u 51. minutu, usledila je erupcija oduševljenja niške publike kada je popularni “Humac” svoju kapitensku traku uručio simpatičnom Japancu. Takođe, kada je zamenjen u 64. minutu,  publika na “Čairu” je skandirala Nomi i na taj način ga nagradila  za prikazanu igru i zalaganje od kada se nalazi u timu iz Niša.

Sledećeg vikenda Radnički je ponovo domaćin, a ugostiće ekipu Vojvodine.


RADNIČKI NIŠ – VOŽDOVAC 3:0 (3:0)

Stadion “Čair” Niš
Gledalaca oko 1000
Sudije: Dragan Čolović, Marko Dimitrijević, Srđan Minić.
Strelci: -1:0 u 1. Stanisavljević, - 2:0 u 19. Babić, - 3:0 u 36. Pavkov.
Žuti kartoni: Aleksandar Jovanović, Stanisavljević (Radnički), Gavrić, Mihajlov, Gajić (Voždovac).

RADNIČKI NIŠ: Živković, Aleksandar Jovanović (od 51. Aksentijević), Mijailović, Simunović, Subić, Mićić, Noma (od 64. Krstić), Slaviša Stojanović (od 76. Mrkić), Stanisavljević, Babić, Pavkov.

VOŽDOVAC: Čupić, Gajić, Petrović, Milutinović, Stuparević (od 16. Pavićević), Bulatović, Mihajlov, Ješić, Srećković (od 65. Mašović), Gavrić. Duronjić (od 79. Ćirković).


Čukarički 3 : 0 Spartak
Napredak 0 : 2 Crvena Zvezda
Radnički 3 : 0 Voždovac
Vojvodina 2 : 1 Partizan
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena Zvezda 34 29 4 1 51
2 Partizan 34 22 7 5 39
3 Spartak 34 17 7 10 34
4 Radnički 34 16 8 10 31
5 Voždovac 34 15 8 11 30
6 Čukarički 34 15 9 10 29
7 Napredak 34 14 7 13 26
8 Vojvodina 34 13 8 13 25