XS
SM
MD
LG
26.04.2018 Administrator

Borković u Francuskoj počinje novu trkačku sezonu

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković u subotu, 5.maja startovaće na prvoj trci šampionata TCR Evropa, dok je druga već 6.maja, na stazi Pol Rikar u Francuskoj. Srpski as nastupaće kao vozač tima Target competition u automobilu Hyundai i30n pod brojem 62.

TCR Evropa je treća regionalna serija nastala nakon TCR Azija i TCR Bliski Istok. U sezoni će biti sedam trkačkih vikenda sa ukupno 14 trka. Svaka runda takmičenja sastoji se od dve trke u trajanju od 25 minuta. Kvalifikacije (Q1 i Q2) će se voziti po standardnom TCR principu, a inverzija startnog rasporeda prvih deset vozača iz prve trke primenjivaće se u drugoj trci.

Iako još uvek nije objavljena zvanična lista vozača i timova, sa sigurnošću se zna da će na svakoj trci na stazi biti više od 30 vozača. Na kraju sezone titule će dobiti najbolji vozač i najbolji tim.

Target competition je jedan od najuspešnijih timova u TCR takmičenju. Sa Stefanom Kominijem su 2015. godine bili prvi šampioni TCR International serije. Iste godine su osvojili I timsku titulu, a 2016. i 2017. godine bili su prvaci TCR Nemačka sa Džošom Filesom.

Dušanove klupske kolege su Švajcarac Kris Ričards, prvak ETCC-a iz 2016.godine (Borković je isti šampionat osvojio godinu dana ranije) i talentovani mladi Ris Bar iz Severne Irske.

„Konkurencija će biti izuzetno jaka. Na stazi će biti i gužva, ali ja jedva čekam da sve počne. Siguran sam da sam doneo najbolju moguću odluku u izboru šampionata i tima i da me čeka jedna odlična sezona. Imam veliko poverenje u Target competition tim, pre svega zbog njihovog iskustva i prethodnih uspeha, ali i zbog konkuretnih Hyundai automobila. Ostao je gorak ukus posle prošlogodišnje sezone zbog velikih problema koje sam imao sa automobilom, ali to je sada iza mene. Mi smo spremni, a nadam se i boljoj sportskoj sreći,“ rekao je Borković.

Sve trke ovogodišnje TCR sezone gledaoci će moći da prate na RTS2. Ostale informacije, kao live stream trka svi zainteresovani mogu naći na sajtu dusanborkovic.com