XS
SM
MD
LG

Večiti sigurni na startu šampionata

Prošlogodišnji finalisti plej-ofa Prve lige Srbije u ragbiju 13, Crvena zvezda i Partizan, uspešno su započeli novu sezonu u Grupi A nacionalnog šampionata. Aktuelni prvak, Zvezda na stadionu BASK Arena na Carevoj ćupriji savladao je Dorćol sa 34:18 (18:6), dok su crno-beli na terenu Univerzitetskog sportskog centra BUSK bili bolji od domaćeg Radničkog Novi Beograd 64:18 (26.12).

Silno pojačani crveno-beli nisu imali problema u nekada velikom derbiju srpskog ragbija, međutim Dorćol je krenuo u smenu generacija tako da je pobeda lako pripala šampionu. Zvezda je povela već u 5. minutu esejem Vuka Štrbca, koji je anulirao deset minuta kasnije poentiranjem Stefan Vukanović.

Međutim to je sve bilo od Dorćolaca koji su potom primili 28 poena bez odgovora, da bi samo u završnici esejima Pešterca i Avramovića ublažili poraz do kraja. Tako je Zvezda stigla do desete pobede protiv velikog rivala u ukupno 36 odigranih međusobnih utakmica.

Favorizovani Partizan takođe nije imao problema u svojoj startnoj utakmici novog šampionata koja je imala humanitarni karakter i sa koga je sav prihod upućen za pomoć Slavici Milovanović koja boluje od cerebralne paralize. Doduše, Radnički je pogotovu u prvom poluvremenu mučio malo goste, pa je čak i prvi poveo u 3. minutu nakon odličnog prodora Velemira Gaševića, esej je postigao Jovan Grubišić.

Crno-beli uzvraćaju preko Kušića, Čarapića i Jovanovića pa stižu do prednosti od 14:6, koje je ublažio Srđan Hrnjez. Prilazak na dva poena minusa je sve što su domaći uspeli da urade, jer Partizan sa dva nova eseja u završnici poluvremena stiže do dvocifrenog vođstva (26:12).

U nastavku, došla je do izražaja bolja fizička sprema vicešmpiona pa je na kraju zabelež ubedljiv trijumf - 64:18. Ova pobeda je bila bitna za Partizan koga očekuju dva inostrana gostovanja - protiv Lokomotive u Sofiji u okviru regionalne Balkan Super Lige i prijateljski susret sa ekipom CSKA u Moskvi.

Rezultati 1. kola Grupe A Prve lige Srbije: Dorćol - Crvena zvezda 18:34, Radnički Novi Beograd - Partizan 18:64.