XS
SM
MD
LG

Dragan Pilipović: Sve spremno za start priprema

Još dva dana je ostalo do starta početka priprema za nastavak prvenstva FK Inđija. Za igrače zimska pauza u prvenstvu se polako završava, ali za Upravu kluba, kao i za tehničko osoblje ona praktično nije ni postojala. O tom periodu sada već iza kluba ovako razmišlja direktor Dragan Pilipović,

"Moram da kažem da za mene i predsednika kluba, članove Upravnog odbora i menadžment kluba nije bilo pauze. Pre svega za mene i predsednika jer smo u saradnji sa šefom stručnog štaba Blagojevićem, obavili jedno pedesetak razgovora sa igračima. Formirali stručni štab. Svakodnevno smo bili aktivni, kao i ljudi koji rade na održavanju objekta. Jednostavno mora se ispoštovati ta procedura koja se odnosi na održavanje objekta. Na održavanje glavnog terena, pomoćnog terena..."

O formiranju stručnog štaba ste govorili i po završetku jesenje sezone. Taj posao je priveden kraju ?

"Uz šefa stručnog štaba Blagojević Srđana, tu je prvi pomoćnik i asistent Jovan Golić. Jedna od legendi inđijskog fudbala, zatim Nemanja Ćirić koji je kondicioni trener iz Beograda. Jedan mlad, edukovan stručnjak. Kao i trener golmana, gde se ukazala praznina posle odlaska Branislava Radakovića u Kinu. Imenovali smo Dragana Babića, takođe bivšeg golmana Crvene zvezde i trenera u nekoliko srpskih klubova i povratnika sa Tajlanda. Tako da je to stručni štab od četiri čoveka koji smatram da će biti jedan od najboljih u ovoj ligi."

Igrački kadar ?

"Obavili smo jedno četrdesetak - pedesetak razgovora sa igračima, sa menadžerima, sa kvazi menadžerima, sa posrednicima. Vrlo blizu smo dovođenju jedno četiri, pet igrača. Ništa mnogo. Na pozicijama gde smo, što bi narodski rekli tanki. Mislim da ćemo napraviti jednu dobru homogenu celinu koja će od leta biti glavni kandidat za ulazak u Super ligu".

Igrački kadar odlasci ?

"Po završetku jesenjeg dela takmičenja smo obavili razgovore sa svim igračima. Zahvalili smo se na saradnji i to se odnosi pre svega na golmana Jeverečića, na Žerađanina i na Filipa Ungara. Jednostavno se momci nisu uklopili u sredinu. Nije im legla sredina, sistem i način rada. Oni nezadovoljni sa nama, mi nezadovoljni sa njima i došlo je do sporazumnog raskida. Napustio nas je jedino golman Rastko Šuljagić. On je otišao jedan stepenik više, a to je Bačka iz Bačke palanke i želimo mu ovim putem svu sreću u novom klubu. Što se tiče samih dolazaka, sada ne bih trenutno o imenima. U ponedeljak je prozivka. Biće tu pet, šest novajlija na prozivci. Tako da ćemo ih sutra odmah i predstaviti za sportsku javnost".

Fudbalski klub kao celinu ne čine samo seniori. Tu su omladinci za koje znamo da su bili u grčevitoj borbi za opstanak po povratku na elitnu scenu Srbije. Kakva je tu situacija ?

"Omladinska ekipa pod vođstvom trenera Blanuše, mislim da je u sigurnim rukama. Da je na dobrom putu da osigura opstanak. Danas kreću sa pripremama. Što se tiče igračkog kadra, klub je napustio samo David Panjak. On je pojačao prvaka Srbije i učesnika Lige šampiona, ekipu Brodarca. To je opet jedan stepenik više. Ono što je interesantno, Inđija je jedan dobar protočni bojler za igrače koji hoće da napreduju. Mi im pružamo sve uslove, tako da smatram da će Panjak napraviti jednu zavidnu karijeru".

O samim pripremama, ovog puta seniorskog tima. Sve startuje već u ponedeljak. Šta možemo tu da očekujemo. Kako će tu sve teći ?

"Pripreme počinju 22.januara, prozivkom igrača u Restoranu Gradskog stadiona u 12 sati. Prvenstvo počinje 10.marta. Prvo kolo protiv ekipe Bežanije u Beogradu. Igrači će se pripremati na Gradskom stadionu, na pomoćnom terenu, na terenu u Lejama, kao i na terenu sa veštačkom travom u SC FSS u Staroj pazovi. Od 22.januara je predviđeno 55 aktivnosti i u tih 55 aktivnosti imamo osam pripremno - prijateljskih utakmica. Kreće se od srpskoligaša, a završava se sa ekipom ČSK pivare i ekipom TSC-a, koja je i generalka. Tu je i ekipa Voždovca sa kojom tradivionalno igramo na vrhu TC. Mislim da će igrači imati sve uslove za dobre bazične pripreme i da ćemo spremni ući u nastavak prvenstva. Očekuje nas jedno zanimljivo proleće s'obzirom da ni Inđija puno ne zaostaje za vodećima i mi se nikome nećemo tako lako predati. Niti ćemo lako prepustiti bodove ni u Inđiji, ni na strani".

Pošto je ovo praktično prvi intervju za naš sajt u ovoj godini, eto neke prilike da na ovaj način pozdravimo naše navijače.

"Pre svega bih poželeo srećne Novogodišnje i Božićne praznike svim građanima Inđije. Zatim ljubiteljima sporta. Poštovaocima FK Inđija. I ljubiteljima FK Inđija. Da istaknem da smo se u ovih predhodnih godinu i po dana stabilizovali. Namestili. Napravili sistem rada. Smatram da iz ove stabilizacije i predhodnog turbulentnog perioda možemo da izvučemo ono što nam je cilj, svih ciljeva, a to je Super liga. Smatram da nam je tamo mesto".       


30 .kolo Prva liga Srbije
TSC 7 : 0 Temnić 1924
Sloboda 0 : 3 Radnički (P)
Inđija 1 : 1 Proleter
Teleoptik 0 : 0 Bežanija
Radnički 1923 0 : 3 Dinamo
Novi Pazar 2 : 2 Budućnost
Sinđelić 2 : 1 Metalac
Jagodina 3 : 2 ČSK Pivara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 30 20 5 5 65
2 Dinamo 30 20 3 7 63
3 Metalac 30 17 6 7 57
4 TSC 30 15 9 6 54
5 Inđija 30 12 9 9 45
6 Sinđelić 30 13 6 11 45
7 Bežanija 30 11 11 8 44
8 Teleoptik 30 10 10 10 40
9 Novi Pazar 30 9 13 8 40
10 Budućnost 30 9 11 10 38
11 Radnički 1923 30 10 6 14 36
12 Sloboda 30 9 7 14 34
13 Radnički (P) 30 8 7 15 31
14 Temnić 1924 30 6 8 16 26
15 ČSK Pivara 30 4 10 16 22
16 Jagodina (-6) 30 3 7 20 10