XS
SM
MD
LG
13.12.2017 Administrator

Veprovi predstavljaju Srbiju u najjačem CEFL-u

U najjačem do sada izdanju Centralno-evropske lige američkog fudbala (CEFL), vicešampioni tog takmičenja, Kragujevac Wild Boarsi, biće jedini srpski predstavnici, a za rivale u grupi „Istok“ imaće ruske šampione Moscow Patriotse i turske prvake Koč Ramse iz Istanbula.

Foto: Wild Boars

O jačini 13. izdanja ovog prestižnog međunarodnog takmičenja, čiji su Divlji veprovi prvi osvajači (2006. godine), najbolje govori podatak da su svi učesnici šampioni. Pored tri pomenuta tima sa „Istoka“, koji su prvaci svojih zemalja, na „Zapadu“ su šampionske ekipe Poljske i Češke – Wroclaw Panthersi i Prague Black Panthersi i osvajači ovogodišnjeg CEFL-a, austrijski Tirol Swarco Raidersi iz Insbruka.

Upravo je duel sa Rejdersima, jednim od najboljih timova Evrope, u CEFL Bowl-u XII, bio najveći ispit u istoriji klupskog američkog fudbala u Srbiji, a uprkos porazu Kragujevčani se nisu obrukali.

U odbranu trona na „Istoku“ Šumadinci će krenuti 14. aprila, protiv Ramsa u Istanbulu, koje su prošle godine savladali u Kragujevcu (21:14), a dve nedelje kasnije u grad na Lepenici stižu debitanti, Moscow Patriotsi.

- Učešće u ovako jakom takmičenju ima nemerljiv značaj za nas. Odmeravanje snaga sa nekim od najjačih timova starog kontinenta, pored ogromnog i nezamenljivog iskustva koje donosi, pomaže nam i da vidimo gde se trenutno nalazimo i da li nas zasluženo svrstavaju u sam krem ovog sporta u Evropi. Iako sam zadovoljan igrom u prošlogodišnjem CEFL-u, mislim da smo izvukli ogromne pouke i verujem da ćemo u predstojeću sezonu ući još bolji. Raduje nas što ćemo imati ovako jake protivnike. U kvalitete Ramsa smo se već uverili. To je odlično organizovan klub koji u svojim redovima ima neke od najboljih turskih igrača, ali i jako zvučna inostrana imena. Ni Patriotsi ne zaostaju, o čemu najbolje svedoči da su daleko najbrojniji u ruskoj reprezentaciji. Jako nam je drago, ali nas i obavezuje, što kroz ovo i mi učestvujemo u razvoju američkog fudbala na tlu Evrope– istakao je Aleksandar Ristić Alf, glavni trener Veprova.

Foto: Wild Boars

Pobednici divizija odmeriće snage u CEFL Bowl-u XIII, koji je zakazan za 9. jun, a domaćin će naknadno biti utvrđen. Uspešniji iz tog finalnog duela trebalo bi da odmeri snage sa prvakom Severno-evropske lige (NEFL), u Superfinalu, 30. juna.

RASPORED
„Istok“
14. april: Istanbul Koč Rams – Kragujevac Wild Boars
28. april: Kragujevac Wild Boars – Moscow Patriots
12. maj: Moscow Patriots – Istanbul Koč Rams

„Zapad“
14. april: Prague Black Panthers – Swarco Raiders
28. april: Swarco Raiders – Wroclaw Panthers
12. maj: Wroclaw Panthers – Prague Black Panthers

 


Panthers Pančevo 44 : 0 Celtis Sombor
Blue Dragons Beograd 14 : 37 GAT Dukes Novi Sad
Sirmium Legionaries SM 6 : 39 Vukovi Beograd
Indians Inđija 14 : 40 Wild Boars Kragujevac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Wild Boars Kragujevac 7 7 0 1.000
2 Vukovi Beograd 7 6 1 0.857
3 GAT Dukes Novi Sad 7 5 2 0.714
4 Blue Dragons Beograd 7 4 3 0.571
5 Indians Inđija 7 3 4 0.429
6 Sirmium Legionaries SM 7 2 5 0.286
7 Panthers Pančevo 7 1 6 0.143
8 Celtis Sombor 7 0 7 0.000