XS
SM
MD
LG

Evropsko karling prvenstvo

 

Evropski šampionat u karlingu održaće se u Sent Galenu, od 17. do 25. novembra, 11. put u istoriji u Švajcarskoj će se okupiti najbolji evropski karling timovi u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

Za većinu timova koji budu nastupili u St. Galenu, šampionat Evrope biće poslednja provera i zagrevanje za Olimpijske igre. Takođe, za 26 muških i 20 ženskih selekcija koje budu učestvovale na turniru, takmičenje u St. Galenu je prilika da se obezbedi mesto i na Svetskim prvenstvu 2018. godine.

 

Ove godine, na takmičenju u Švajcarskoj učestvovaće selekcije iz 27 asocijacija “Evropske zone” Svetske karling federacije, po deset ekipa iz “A divizije” i po 16 iz “B” grupe, u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 

Grupna faza takmičenja na programu je od 18. do četvrtka 23. novembra, kada će se u večernjim satima odigrati prva polufinala. Turnir će se završiti duelom za zlato, koji je zakazan za 25. novembar.

 

U “A diviziji” u konkurenciji dama nastupiće: Češka, Danska, Nemačka, Mađarska, Italija, aktuelne šampionke iz Rusije, Škotska, Švedska, domaćin Švajcarska i Turska.

Ruskinje su bile šampionke na poslednja dva evropska šampionata, a ove godine će ekipu ponovo predvoditi Ana Sidorova. U ekipu Švedkse se vraća Ana Haselborg, kao i Eve Mjuirhed, koja će voditi ekipu Škotske. Pomenute devojke nastupiće i na Olimpijskim igrama.

 

U elitnoj skupini u muškoj konkurenciji nastupiće: Austrija, Nemačka, Italija, Holandija, Norveška, Rusija, Švajcarska i aktuelni šampioni, selekcija Švedske.

 

Skandinavce će ponovo predvoditi skip Niklas Edin, koji će pokušati da osvoji treću uzastopnu titulu, a šestu ukupno. Norvežani imaju istog skipa kao i prošle godine, kada je ekipu do srebra predvodio Tomas Ulsrud. Pred svojom publikom skipovaće i Peter de Kruz, koji je sa Švajcarcima osvojio bronzu na poslednjem prvenstvu Evrope. I Ulsrudov i Kruzov tim izabrani su da se takmiče na Olimpijskim igrama u Pjongčangu.

 

Eurosport će svakog dana od subote 18. novembra, direktnim prenosima, ispratiti najzanimljivija duele na Evropskom karling prvenstvu u Sent Galenu.

 

Plan direktnih prenosa:

 

18. novembar 2017

 

09:00    Muškarci-grupna faza Norveška - Rusija

           

19. novembar 2017

 

09:00    Žene-grupna faza  Nemačka - Švajcarska

           

20. novembar 2017

 

08:00    Muškarci-grupna faza  Nemačka - Škotska

 

21. novembar 2017

 

14:00    Žene-grupna faza  Nemačka - Danska

 

22. novembar 2017

 

14:00    Muškarci-grupna faza Norveška - Švedska

           

23. novembar 2017

 

09:00    Muškarci-grupna faza  Švedska - Švajcarska

 

19:00    Polufinala Muškarci 

 

25. novembar 2017

 

10:00    Finale Žene