XS
SM
MD
LG

Dupli program u Jajincima u nedelju

Ovog vikenda supšta se zavesa na regularni deo šampionata Srbije u ragbiju 13. U nedelju 22. oktobra igra se dupli program na stadionu FK Heroj Polet Jajinci, u okviru poslednjeg, 3. kola jesenjeg dela prvenstva - Super Lige Srbije.

Program otvara verovatno najveći derbi u srpskom ragbiju - Dorćol (12.30) dočekuje trenutnog lidera šampionata Crvenu zvezdu. Duel starih znanaca, odnosno ekipa koje su u modernoj eri domaćeg ragbija 13 jedine i osvajale titule. Sa izuzetkom crveno-belog iznenađenja 2014. godine, sva ostala nacionalna finala pripala su Dorćolcima. Međutim, ove sezone povrede i podmlađeni sastav doveli su aktuelnog prvaka više puta u nezavidnu situaciju i realno je da su i Zvezda, ali i Partizan trenutno veći favoriti za plasman u finale.

Miloš Ćalić (Crvena zvezda)

Ipak, Dorćol je veoma iskusan tim koji je prethodnih sezona upravo u odlučujućim mečevima odigrao najbolje, tako da će nedeljni duel biti samo psihološka priprema za kraj sezone. U igri su dva trofeja, jer se pored domaćeg plej-ofa igraju i mečevi doigravanja prve sezone Balkan Super Lige.

Džavid Jašari (Partizan)

Program u Jajincima zatvoriće u nedelju preostali mečev 3. kola, Partizan će ugostiti Novi Beograd (15.30). Crno-beli su već osvojili prvi trofej u istoriji kluba, Kup Srbije, ali tim Admira Hadžića želi da iskoristi duel sa gradskim rivalom da podigne formu uoči završnice sezone gde će se juriti i tripla kruna.