XS
SM
MD
LG

Poslednje bitke za polufinala US Opena

10. dan US Opena doneće mnogo uzbuđenja, jer će četvrtfinalne mečeve odigrati Nadal i Rubljev, kao i Rodžer Federer i Huan Martin del Potro, uz direktne prenose na Eurosportu i na Eurosport plejeru.

 

Po okončanju 10. dana takmičenja u Njujorku, biće kompletirani svi polufinalni parovi.

 

U dnevnom delu programa, ta terenu će se naći talentovani Rus Andrej Rubljev i njegov idol iz detinjstva, dvostruki šampion Rafael Nadal. U četiri odigrana meča u Njujorku Nadal je izgubio samo dva seta, a u poslednjem, protiv Dolgopolova, Španac je prikazao najbolji tenis do sada, osvojio je 82% poena kod prvog servisa,napravio samo 11 grešaka i spasio jedine dve brejk lopte. Danas će rival prvom favoritu turnira biti Andrej Rubljev, 19-godišnji Rus, koji igra svoj tek peti gren slem, a do 137. US Opena nikada nije prošao drugo kolo.

 

Juniorski šampion Rolan Garosa pre dve godine, osvojio je svoju prvu ATP titulu ove godine u Umagu, a na putu do četvrtfinala US Opena savladao je dvojicu Top 15 igrača, Davida Gofana i Grigora Dimintrova.

 

Spektakularan duel se očekuje u večernjem delu programa, kada će na borilište izaći Rodžer Federer i Huan Martin del Potro. O pobedi Argentinca protiv Dominika Tima se još uvek razgovara, jer je Delpo izgubio prva dva seta, imao zdravstvene tegobe, spasio dve meč lopte, napravio preokret i upisao pobedu protiv izvanrednog mladog Austrijanca.

 

Federer je u karijeri 16 puta pobedio Del Potra, a jedan od pet poraza pretrpeo je u finalu US Opena 2009, kada je Argentinac osvojio svoj jedini Gren slem trofej.

 

Za favorita u duelu stoji Federer, koji je u ovoj sezoni osvojio oba gren slem turnira na kojima je učestvovao, Australian open i Vimbldon, a kako takmičenje u Njujorku odmiče, Švajcarac igra sve ubedljivije.

 

Pratite sve Gren slem turnire uživo i na www.eurosportplayer.com

 

 

Program 10. dana US Opena na Eurosportu 1:

 

18:00

 

[1] K. Pliskova (Cze) v C. Vandeweghe (Usa) [20]

 

Gejm, Šet i Mats

 

[1] R. Nadal (Esp) v A. Rublev (Rus)

 

Gejm, Šet i Mats

 

01:00

 

Gejm, Šet i Mats

 

[15] M. Keys (Usa) v K. Kanepi (Est)

 

[3] R. Federer (Sui) v J-M. del Potro (Arg) [24]