XS
SM
MD
LG

Nais se pojačava, trener Vasilevski želi 1. mesto u Regionalnoj ligi!
Iako u društvu kvalitetnih timova, poput Crvene zvezde, Vojvodine ili Solarisa, niškom vaterpolo klubu neće biti lako, novi trener Nenad Vasilevski kaže da je njihov cilj 1. mesto. Rukovodstvo Naisa je nešto skromnije, pa očekuju ravnopravnu borbu u svakoj utakmici, a pojačanja polako pristižu.

 

Očekuje se dolazak još dvojice igrača; foto: K. K.

Nakon 13 godina Vasilevski se vratio u Niš, gde je tada, u zlatno doba niškog vaterpola, bio pomoćnik treneru Nenadu Manojloviću. On je rekao da mu je novi angažman veliki izazov, bez obzira na to što se radi o drugom rangu regionalnog takmičenja.

Svako takmičenje idem na prvo mesto, drugo me ne zanima i tako pripremam ekipu. Za ovih nekoliko dana mogu da budem zadovoljan, ima dosta mladih igrača koji su potencijal i koji treba da dobiju šansu da pokažu da li su za veće domete ili nisu. Uz maksimalnu podršku iskusnih igrača sve ide kako treba - kaže Vasilevski.

Što se tiče novca, koji je prethodne sezone bio nepremostiva prepreka za takmičenje u Regionalnoj ligi, od koje su zato i odustali i morali da se zadovolje nadmetanjem u domaćem prvenstvu, predsednik Skupštine kluba Milan Krstić rekao je da su u Gradu obećali novčanu pomoć klubu.

Znate da smo se svih prethodnih godina oslanjali na naše niške snage, i kroz one rezultate koje smo imali, jasno vam je da bez ljudi koji dođu sa strane nije moguće postizati vrhunske rezultate, posebno u Regionalnoj ligi. Iskreno se nadam da ćemo da budemo ravnopravni takmac svima i da se sa svima nosimo u bazenu - priča Krstić.

Niški vaterpolisti će sezonu početi 7. oktobra gostovanjem Vojvodini, a premijeru pred domaćom publikom imaće tek poslednjeg vikenda oktobra, kada će dočekati tim koji sa klupe predvodi selektor Srbije Dejan Savić - Crvenu zvezdu. Nakon završetka Regionalne lige, očekuje ih Super liga, takmičenje koje će okupiti najbolje domaće klubove.

Stigla 4 igrača, a očekuje se dolazak još dvojice

Klub su napustili Đorđe Lekić, koji je otišao u Grčku i Veljko Stanimirović, koji će u sledećoj sezoni igrati u Nemačkoj. Sa druge strane, sem trenera, u niški klub stigla su 4 igrača, a pregovori se polako privode kraju sa još dvojicom.

Još ranije je za Nais potpisao Aleksandar Mitrović, koji je ponikao u Partizanu, a onda igrao za Stari grad, tim koji je prošle sezone postao šampion Prve lige.  Vaterpolisti treniraju nekoliko dana, a trener je zadovoljan atmosferom.

Ja želim da nastavim kontinuitet dobrih igara, kao što i klub želi da poboljša kontinuitet svojih igara, želimo da napredujemo. Ambicije su nam se poklopile, lako smo se dogovorili i idemo na prvo mesto - rekao je Mitrović.

Još jedno vaterpolista iz tabora crno-belih u Naisu je Marko Bolović, koji je prve korake napravio u Nemačkoj i nastupao za nekoliko tamošnjih klubova. Poslednjih nekoliko dana trenira sa niškom ekipom, a kaže da mu je i to bilo dovoljno da shvati da je atmosfera odlična, što je možda i presudno za dobre rezultate.

Aleksa Dimitrijević je perspektivni 22-godišnji bek, igrao je u Crvenoj zvezdi, a u Nais stiže iz Beograda.

Niš je klub sa velikim potencijalom i igra se ta Regionalna liga, koja uopšte nije laka. Mislim da ću imati dosta prostora za napredovanje. Što se tiče ekipe mislim da su svi momci super, na nama je samo da damo svoj maksimum i idemo na pobedu - priča Dimitrijević.

Tu je Luka Nimac, koji je ponikao u klubu Solaris iz Šibenika. Poslednju sezonu igrao je u Poljskoj, a za Nais kaže da je mlad, ali ambiciozan klub, poput njega, pa im je stoga bilo lako da se dogovore oko saradnje.

 


14 .kolo Prva A liga
Stari Grad 16 : 7 Dunav
Beograd 8 : 8 Taš
Zemun 12 : 17 Nais
Valjevo 13 : 12 Banjica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Stari Grad 14 10 1 3 31
2 Valjevo 14 9 2 3 29
3 Banjica 14 9 1 4 28
4 Zemun 14 8 1 5 25
5 Nais 14 7 1 6 22
6 Taš 14 4 2 8 14
7 Beograd 14 3 3 8 12
8 Dunav 14 0 1 13 1