XS
SM
MD
LG

Isparaćaj u legendu aplauzom

Sala gradske Skupštine bila je tesna da primi sve koji su želeli da prisustvuju komemoraciji povodom smrti Radođša Čubrića i da se oproste od istinske sportske legende grada na Ibru. Telegrami saučešća su stigli sa svih svetskih meridijana, a o liku i delu Radoša Čubrića govorili su gradonačelnik Kraljeva dr. Predrag Terzić, Branko Banović predsednik BSS, Jordan Lišanin bivši predsednik BK Metalac, kao i Milisav Kočović ispred Sportskog saveza grada Kraljeva. Posebno je, sa pijetetom uz uzdahe i jecaje prisutnih, o Radošu Čubriću govorio kraljevački glumac Predrag Pavlović koji se od legende oprostio u ime svih Kraljevčana.

Nikada nikoga ovaj grad nije voleo, dočekivao i ispraćao kao popularnog Čukija. Kada se 1964. godine vraćao sa Svetskog prvenstva u Španiji, na železničkoj stanici je bio ceo grad, nosili su ga Kraljevčani na rukama do centra grada uz pesmu i ovacije. Bio je i ostao biciklistički Cezar koji je danas odvezao svoju poslednju etapu i priključio se nebeskom timu šampiona – naglasio je Predrag Pavlović.

Kraljevo se oprostilo od Radoša Čubrića

Atletski veteran, savremenik Radoša Čubrića, dr. Milan Matijević posebno je naglasio.

Ovaj grad su decenijama prepoznavali po Čubriću i biciklistima. Donosio nam je mnogo radosti i mi smo znali sve da proslavimo. Dočekivali smo ga i isopraćali aplauzom i ovacijama. Na njegov poslednji cilj, poslednju trku, takođe ćemo da ga ispratimo aplauzom – zaključio je Milan Matijević, a prepunom salom se razlegao snažan i dugotrajan aplauz i svi su bili na nogama.

Opelo povodom smrti Radoša Čubrića održano je prema želji njegovih najbližih u porodičnoj kući, a poslednja želja bivšeg biciklističkog asa je bila da bude sahranjen na mesnom groblju u njegovoj Sirči.