XS
SM
MD
LG

Spahić u Čeliku?

Od kako je Emir Spahić dobio otkaz u HSV-u, nije uspio pronaći adekvatan fudbalski angažman.

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine spominjao dovodio se u vezu sa  turskim klubovima, ali do dogovora nije došlo.

Emir Spahić se ovog ljeta spominjao kao novi fudbaler FK Sarajevo, ali iz kluba sa Koševa su demantovali ove informacije

. Popularni Spaha ovih dana boravio je u Zenici, a od izvora bliskih portalu Tuzlanski.ba, oni saznaju da je razgovarao sa ljudima iz NK Čelik.

Zenički klub je u ovu sezonu ušao bez adekvatne opreme za fudbalere, bez priprema, sa trenerom koji je na raspolaganju imao potpuno novi i mladi tim sastavljen od igrača koji nisu poznati našoj javnosti.

Ipak, angažmanom privatnih biznismena ugovore sa klubom su potpisali Salčinović, Šišić, Kazazić i Kouadio. Provjerenoj četvorci se pridružio i nekada potencijalni reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši igrač Viktorije Plzen Aidin Mahmutović.

Klub je sa pojedinim igračima potpisivao ugovore u kojima će troškove plata snositi sponzori iz Zenice, a igrači imaju ,,gratis” ugovor sa Čelikom.

Poput Mahmutovića, Spahiću je ponuđen jedan takav ugovor, u kojem bi povratkom na Bilino Polje osigurao sigurnost u zadnjoj liniji ove ekipe. Izvor: tuzlanski.ba
 

Emoir Spahić