XS
SM
MD
LG

Novo partnerstvo kompanije Discovery Communications i Olimpijskog kanala u Evropi
  • Ova saradnja omogućava novoj i mlađoj publici da bude deo Olimpijskog pokreta 365 dana u godini

 

  • Partnerstvo podrazumeva saradnju na digitalnim kanalima promocije, kreiranje sadržaja i posebne sadržaje Olimpijskog kanala na Eurosportu

 

Kompanija Discovery Communications i Olimpijski kanal najavili su saradnju koja omogućava novoj i mlađoj publici da bude deo Olimpijskog pokreta 365 dana u godini. Ovo partnerstvo ljubiteljima Olimpijskih igara donosi inspirativne ljudske priče o ambicijama, naporima i dostignućima sportista tokom cele godine na još više uređaja.

 

Sporazumom, kojim je obuhvaćeno 50 tržišta širom Evrope, predstavljena je zajednička težnja obe strane da se prenos Olimpijskih igara na Eurosportu unapredi adekvatnim dodatnim programom koji će omogućiti većem broju fanova da budu deo Olimpijskog pokreta tokom cele godine.

 

Od 2. avgusta fanovi će biti u prilici da prate: brendirane sadržaje Olimpijskog kanala koji će biti emitovani na kanalima Eurosporta i na Eurosport Plejeru; Eurosportove sadržaje na Olimpijskom kanalu; digitalni portal Olimpijskog kanala na sajtu Eurosport.com; dodatno promovisanje sadržaja na društvenim mrežama Eurosporta.

 

Eurosport će, koristeći svoje produkcijske sposobnosti i ekspertizu, proizvesti ekskluzivni i originalni sadržaj posvećen ljubiteljima sporta koji će biti dostupan na svim platformama. Olimpijski kanal će promovisati Eurosportove platforme i sadržaj koji se na njima emituje uključujući i Olimpijske igre.

 

Brendirani sadržaj koji će biti emitovan od 2. avgusta na Eurosportu uključuje:

 

Šezdesetominutne specijale:

 

  • Hall of Fame serijal: program koji oživljava najveće olimpijske priče od Rija 2016. do Lilehamera 1994.

 

Kratke video forme na svim uređajima:

 

  • On the Line: Sadržaj koji pruža neverovatan uvid u neke od najčuvenijih momenata Olimpijskih igara prikazane kroz ekskluzivne arhivske snimke i intervjue.

 

  • Against All Odds presented by Bridgestone”: Inspirativne priče o sportistima koji su prevazišli lične i profesionalne prepreke pre nego što su postigli uspehe na najvećem nivou.

 

 

 

 

 

Tematska nedelja:

 

  • Eurosport će predstaviti i godišnju tematsku nedelju u kojoj će svaki dan biti prikazivani olimpijski sportovi i sadržaj.

 

Partnerstvo dodatno ojačava poziciju Eurosporta kao doma olimpijskih igara u Evropi, pružajući fanovima najbolje prenose sportskih događaja uživo i na zahtev. Gledaoci će biti u prilici da prate svaki momenat putovanja sportista ka Olimpijskim igrama, bilo da ovaj sadržaj prate preko svojih tv ekrana, na telefonima, tabletima ili uživo putem Eurosport Plejera. Sporazum dopunjuje globalnu digitalnu platformu Olimpijskog kanala, koju je pokrenuo Međunarodni olimpijski komitet (IOC) tokom ceremonije zatvaranja Olimpijskih igara u Riju 2016, i nastavlja da razvija lokalne verzije pružajući fanovima Olimpijskih igara personalizovanije iskustvo gledanja Igara.

 

Žan-Brija Peret (Jean-Briac Perrette), predsednik i direktor kompanije Discovery Networks International je rekao: “Ovo dugoročno partnerstvo sa Olimpijskim kanalom sklopljeno je sa ciljem da doprinese pružanju najboljih olimpijskih priča većem broju fanova na najprikladniji način.”

 

“Za Eurosport, Olimpijske igre predstavljaju mnogo više od dve nedelje sporta. Uspostavljanje dugoročnog partnerstva sa Olimpijskim kanalom za proizvodnju, distribuciju i prezentovanje najboljih olimpijskih sadržaja značajno će ojačati naše tekuće programe koji će održavati olimpijski plamen tokom cele godine.“ 

 

Mark Parkman (Mark Parkman), generalni menadžer globalnog Olimpijskog kanala je izjavio: “Oduševljeni smo partnerstvom sa Eurosportom i što ćemo imati priliku da približimo publiku Olimpijskom pokretu kroz personalizovano iskustvo koje omogućava Olimpijski kanal.”

 

 “Kako se približavamo našoj prvoj godišnjici, ovo novo partnerstvo predstavlja važan korak jer nastavljamo da rastemo i proširujemo platformu sa lokalizovanim verzijama širom sveta  koje ljubiteljima omogućavaju da otkriju, dele i uživaju u čarima sporta i uzbuđenju Olimpijskih igara.”

 

Piter Haton (Peter Hutton), direktor Eurosporta je rekao: “Međunarodni olimpijski komitet je postao naš izuzetno važan partner tokom priprema za naše prve Igre kao doma Olimpijskih igara u Pjongčangu 2018. Zadovoljni smo što će ova nova saradnja produbiti naš odnos i produžiti našu olimpijsku priču još više.”

 

 “Kada govorimo o olimpijskim pričama, verujemo da one treba da donesu nešto drugačije. To je razlog zašto ne prikazujemo ponovo istu olimpijsku arhivu nego želimo fanovima da prikažemo nešto novo – kao kada smo po prvi put predstavili Juseina Bolta, Karla Luisa i Džesija Ovensa zajedno u okviru serijala Trka legendi (Race of Legends)”.

 

Ovaj sporazum traje do 2024. godine, što se poklapa sa trajanjem prava prenosa Olimpijskih igara u Evropi koje ima kompanija Discovery Communications.