XS
SM
MD
LG

VTCC vikend u Argentini

“Circuito Termas de Río Hondo” je trkačka staza u Argentini, koja je četiri puta bila domaćin Svetskog šampionata turing automobila i mesto gde je lokalni heroj, Hose Maria Lopes dominirao i upisao pet pobeda, uključujući i debitantsku titulu 2013. godine. Kako Argentinac u ovoj sezoni sedi za volanom FIA Formule E, bitka za pobedu u Južnoj Americi biće otvorenija nego ikada ranije.

Borilište se nalazi u istoimenom gradu, 1.800 kilometara severno od Buenos Airesa, sazidano je pre deset godina, da bi po nacrtu Italijana Jarna Zafelija potpuno renovirano 2012. Staza je ugostila takmičare TC2000 turing serije, kao i Moto GP.

Pre godinu dana, Hose Maria Lopes je ojačao svoju poziciju u trci za trećom titulom VTCC šampiona, nakon što je na domaćem terenu upisao petu pobedu u sezoni, čime je uspeo da nadmaši legendarnog sunarodnika, Huana Manuela Fanđa. El Maestro je u impresivnoj karijeri upisao 27 pobeda na svetskim šampionatima.

Takmičenje u Argentini je šesti vikend u VTCC sezoni i početak prekomorske turneje, koja će obići Kinu, Japan, Makau i Katar. Na polovini tekuće sezone, lider Svetskog šampionata turing automobila je Portugalac Tiago Monteiro, sa samo četiri boda prednosti u odnosu na Šveđanina Bjorka Teda. U poretku konstruktora, ekipa Volvo  Polestar je vodeća, sa 28 bodova više od Honde.

Eurosport će u subotu 15. jula, od 20 časova uživo pratiti kvalifikacije i MAC 3 trku, a u nedelju u 20 i 21 čas na programu su uvodna i glavna trka.