XS
SM
MD
LG
30.04.2017 Administrator

Veprovi 11. u Evropi

U izboru specijalizovanog sajta americanfootballinternational.com, Kragujevac Wild Boarsi zauzimaju 11. mesto na prvoj ovogodišnjoj listi najboljih timova Evrope.

Ovoj odluci doprineo je perfektan učinak u dosadašnjem toku sezone, u kom su na domaćoj sceni savladali najveće rivale, beogradske Vukove i novosadske Djukse i napravili veliki korak ka prvom mestu u ligaškom delu, dok su u CEFL ligi nadigrali turske šampione, Koč Remse i od finala sa jednim od najboljih ekipa u Evropi, Tirol Swarco Raidersima, deli ih samo pobeda nad mađarskim Budapest Cowbellsima. U obzir je uzeta i prošlogodišnja titula šampiona Srbije.

Prvi na listi su dvostruki uzastopni šampioni Evrope i prvaci Nemačke u poslednje četiri godine, New Yorker Lionsi iz Braunšvajga, a zatim upravo austrijski Swarco Raidersi, trostruki osvajači Eurobowla, koji su prošle godine poraženi u finalu od Lavova.

Slede ih tri nemačka kluba, Schwäbisch Hall Unicorns, Dresden Monarchs i Kiel Baltic Hurricanes, te najtrofejniji evropski tim Vienna Vikings (5 evropskih titula i isto toliko finala), švedski šampioni Carlstad Crusadersi, nemački prvoligaši Frankfurt Universe i Saarland Hurricanesi, a ispred Veprova je još samo italijanski prvak, Milano Rhinos.

Velika je čast što su se Kragujevčani uopšte našli u društvu ovih evropskih velikana, a još veće priznanje za njihove rezultate su imena timova koji su im ostali za leđima. To su bivši dvostruki prvaci Evrope i neprikosnoveni vladari Holandije, Amsterdam Crusadersi, zatim nemački četvrtfinalisti Allgäu Cometsi, finalisti prošlogodišnje Lige šampiona, drugog po rangu evropskom takmičenju, Milano Seamen (Italija) i Wroclaw Panthersi (Poljska), finski prvaci Helsinki Roostersi, Bolzano Giants (Italija), Berlin Rebels (Nemačka), London Warriors (Velika Britanija) i Thonon Black Panthers (Francuska).

Na listi nije bilo mesta za šampione Francuske, Španije, Danske, Švajcarske, Turske, Portugalije, Češke i mnogih drugih zemalja...

 


Panthers Pančevo 44 : 0 Celtis Sombor
Blue Dragons Beograd 14 : 37 GAT Dukes Novi Sad
Sirmium Legionaries SM 6 : 39 Vukovi Beograd
Indians Inđija 14 : 40 Wild Boars Kragujevac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Wild Boars Kragujevac 7 7 0 1.000
2 Vukovi Beograd 7 6 1 0.857
3 GAT Dukes Novi Sad 7 5 2 0.714
4 Blue Dragons Beograd 7 4 3 0.571
5 Indians Inđija 7 3 4 0.429
6 Sirmium Legionaries SM 7 2 5 0.286
7 Panthers Pančevo 7 1 6 0.143
8 Celtis Sombor 7 0 7 0.000