XS
SM
MD
LG

Vlada Đurović pomaže KK Modriča da se vrati na staze uspjeha

Vlada Đurović, košarkaški stručnjak svjetskih vrijednosti, ovih dana boravi u Modriči. Na mlade košarkaše Modriče prenosi ogromno znanje i dragocjeno iskustvo, pa se očekuje da KK Modriča vrati se ka stazama stare slave.

Vlada Đurović na prijemu kod načelnika Modriče Mladena Krekića / foto: Slađan Jeremić

"Moja majka je iz Rogatice, otac sa Sokoca, a ja sam rođeni Beograđanin. Dakle, na neki način sam došao među svoje. Na poziv trenera Modriče, Slobe Jovanovića, dolazili smo supruga i ja i za Novu godinu i sada. Drago mi je da sam u Modriči, da sa djecom radim. Ta djeca nemaju dobre uslove za rad, sport nam je u silaznoj putanji, posebno košarka. Igokea se još bori, Bosne više nema, Široki je u opasnoj zoni. Treneri se bore, roditelji se zalažu. Problem je sa sportskim dvoranama i terminima. Ovih dana mi je kroz šake prošlo 15-ak dječaka, a od njih bi njih šest moglo da izgradi velike karijere. Treba im stvoriti priliku da treniraju i da rade. Hvala načelniku Modriče što mi je upriličio prijem, ispoljio gostoprimstvo. Svim građanima Modriče čestitam predstojeći Dan opštine", rekao je Đurović.

Ovaj sportski penzioner trenirao je 26 klubova u 13 zemalja. Zapažene rezultate ostvario je sa Crvenom zvezdom, Šibenkom, Zadrom, Budućnosti, tuzlanskom Slobodom, na dobrom glasu je u Grčkoj, Francuskoj i spada u red najuspešnijih košarkaških trenera bivše Jugoslavije.

ČAST ZA MODRIČU

Zahvalivši Vladi Đuroviću što svoje znanje prenosi na mlade sportiste, načelnik Modriče Mladen Krekić rekao je da dani kada je Modriča domaćin svjetskim sportskim autoritetima poprimaju dimenziju posebnosti.

"Velika je čast da takav sportski velikan dođe u našu Modriču. Spontana ličnost, dobrica kojoj je lako prići sa svih strana. Za naredno ljeto planiramo prijem za Gorana Dragića, košarkaša NBA. Poseban je dan da je Vlada Đurović došao kod nas, ako znamo šta je postigao, koga je trenirao, kakve rezultate je ostvario. On je ličnost prebogate biografije i takve ličnosti su kod nas uvijek rado viđene i dobrodošle. Nadam se da su mladi košarkaši Modriče mnogo dobili Vladinim dolaskom u naš grad", rekao je Krekić i dodao je da je ovo bio poseban dan za Modriču.

I sve Modričane…

(Autor: Slađan Jeremić)