XS
SM
MD
LG
19.06.2016 Administrator

Sjajnom vožnjom Borković osvojio postolje na obe trke u Nemačkoj

Sjajnom vožnjom na stazi Ošersleben u Nemačkoj, Dušan Borković osvojio je drugo mesto i postolje na obe trke. Tako je vozač NIS Petrol by B3 racing tima tokom šestog trkačkog vikenda prikupio 41 bod i sada u generalnom plasmanu zauzima osmu poziciju sa ukupno 88 poena. Istovremeno je B3 racing bio najbolji tim ovog trkačkog vikenda.

Foto: PR TEAM

Prvu trku koju je naš as stratovao sa pol pozicije, obeležili su brojni incidenti i izletanja koji su bili prouzrokovani klizavom stazom, ali i neadekvatnim gumama, s obzirom da je trka startovala po suvom vremenu, a onda je počela da pada kiša. „Safety car“ je dva puta izlazio na stazu.  Gotovo tokom cele trke borba za postolje vodila se između srpskog asa, klupskog kolege Homole i Burija, da bi na kraju vozači B3 racing tima zauzeli prva dva mesta na postolju, a treće mesto pripalo je  Džejmsu Nešu.

Brilijantna vožnja našeg asa nastavila se i u drugoj trci na kojoj je Borković startovao deveti, a već u prvom krugu izbio na četvrtu, a zatim i treću poziciju. U devetom krugu vozač NIS Petrol by B3 racing tima prestigao je i Kadžaju i izbio na drugo mesto gde je i završio drugu trku i uzeo novih 18 bodova. Najbolji srpski automobilista je gotovo tokom cele druge trke beležio najbrže krugove.

„Bio je ovo sjajan vikend. Ovo je ono što mi je trebalo najviše u ovom momentu. Ovo je ono što vraća samopouzdanje i nadam se da ću ovim tempom nastaviti u Sočiju i da ću na kratku letnju pauzu otići sa još novih bodova“-rekao je Borković uzbuđeno posle trke.

Zahvaljujući najboljem srpskom automobilisti naša zemlja imala je sjajnu reklamu u Nemačkoj. Naime, na stazi je stajao baner  koji su postavili čelnici TCR-a, na kojem  piše  „Invest in Serbia“ (Investirajte u Srbiju). Ista reklama biće postavljena i u Rusiji i na jednoj od azijskih trka.

Sledeće dve runde TCR šampionata voze se 3. jula u Sočiju.