XS
SM
MD
LG
17.05.2024 FK Radnički

Joksimović: Da odigramo što je moguće bolje

Detalj sa konferencije za štampu - foto: FK Radnički Niš

Fudbaleri Radničkog dočekaće u 36. kolu Super lige Srbije, odnosno 6. kolu plej-aut faze takmičenja, ekipu Javora iz Ivanjice. Kada su u pitanju međusobni dueli ove sezone rezultat je trenutno nerešen, Javor je slavio u Ivanjici, a Radnički na Čairu.

Igramo protiv ekipe Javora kojoj je takođe ovo jako bitna utakmica i oni se bore za opstanak. Javor je jedna jako dobro defanzivno organizovana ekipa, disciplinovana, koja igra sa dosta igrača iza lopte. Veoma su dobri u toj ofanzivnoj tranziciji, imaju jako dobar ofanzivni prekid i to su neke stvari na kojima smo radili preko nedelje i pripremali se za utakmicu. Imaju par individualaca koji mogu da jednim potezom reše utakmicu, tu pre svega mislim na Stjuarta, Bosića, Gojkovića, ali moram da istaknem i da je Javor dosta dobro izbalansiran tim i da pre svega preti opasnost od te neke njihove timske igre. Što se nas tiče naravno shvatamo u kakvom se momentu nalazimo i spremni smo pre svega da pružimo maksimum i sve ono što je potrebno da bi taj individualni kvalitet, koji mi imamo, došao i timski došao do izražaja.

Šef stručnog štaba govorio je i o važnosti narednog meča.

- Još jedna u nizu utakmica koja u slučaju pozitivnog rezultata može da znači i konačan rasplet kada je u pitanju naš krajnji cilj, a to je opstanak u ligi. Imali smo prethodne nedelje meč loptu, da smo pobedili već bi rešili to pitnje. Kao što znate završena je nerešenim rezultatom, negde nam nerešeni rezultat i sutra donosi taj željni cilj, međutim mi ćemo se kao i u prethodnim utakmicama truditi da odigramo što je moguće bolje. Ne kalkulišemo i idemo na pobedu.

Nedoumice oko sastava postoje i sada.

- Mnogo igrača se posle utakmice sa IMT-om požalilo na povredu, neki su i pre utakmice bili povređeni. Videćemo na koga ćemo moći od njih da računamo, ima tu dosta igrača koji već duži vremenski period igraju pod nekim hroničnim povredama. Kod nekog se to naravno tokom vremena pogoršalo, kod nekih je još i dalje na istom nivou, ali uglavnom biće teško sastaviti tim. Ipak imamo širok roster to smo pokazali na nekim prethodnim utakmicama i očekujem da momci koji budu dobili šansu daju svoj maksimum, zaključuje Joksimović.

Susret šestog kola plej-aut faze Super lige Srbije, Radnički - Javor,  biće odigran u subotu 18. maja od 16 sati na stadionu Čair. Glavni sudija ovog duela biće Lazar Lukić.


Novi Pazar 2 : 1 Radnički (N)
Javor Matis 1 : 1 Železničar
Spartak ŽK 1 : 1 IMT
Voždovac 3 : 2 Radnik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Novi Pazar 37 14 6 17 48
2 Spartak ŽK 37 13 8 16 47
3 IMT 37 11 9 17 42
4 Radnički (N) 37 11 8 18 41
5 Javor Matis 37 11 7 19 40
6 Železničar 37 10 9 18 39
7 Voždovac 37 9 11 17 38
8 Radnik 37 3 9 25 18