XS
SM
MD
LG
26.03.2024 SPD Radnički Kragujevac

Radnički nastavlja borbe na hrvatskom primorju

Detalj sa prethodnog meča - foto: SPD Radnički Kragujevac

Vaterpolisti Radničkog ovu nedelju provešće na hrvatskom primorju, gde će odigrati mečeve za plasman od 6. do 8. mesta Regionalne lige, sa Solarisom u Šibeniku (sreda, 20 časova) i Primorjem u Rijeci (petak, 20).

Zbog zgusnutog rasporeda, izazvanog pre svega Evropskim i Svetskim prvenstvom u sred sezone, Jadranska liga ove godine igra se u drugačijem formatu. Crnogorski i Hrvatski predstavnici bili su smešteni u jednu grupu, dok je tabela druge grupe formirana na osnovu bodova srpskih timova u superligaškom takmičenju. Tako su u borbu za trofej otišli Novi Beograd i Crvena zvezda, koji su trenutno na prva dva mesta na tabeli, dok je Radničkom, šampionu iz 2021. godine, preostala borba za šesto mesto.

- Ove utakmice nisu od prevelikog takmičarskog značaja za nas, ali dolaze u dobrom trenutku, da se posle duge pauze još bolje pripremimo za finiš domaćeg šampionata. Očekujem da ćemo pružiti dobre partije i nastaviti da podižemo formu. Uprkos delimično dobrim rezultatima po povratku sa pauze, bilo je grešaka u sva tri meča i nastojaćemo da ih kroz ove duele ispravimo – rekao je Radosav Virijević, mladi golman Radničkog.

Radnički i Solaris gaje veliko rivalstvo, još iz mečeva u drugoj Regionalnoj ligi, a ove sezone sastali su se i u kvalifikacionoj grupi Evrokupa, u Rijeci, gde je tim iz Šibenika trijumfom od 10:9 zaustavio evropsko putovanje Kragujevčana.

- Solaris je dobra ekipa, poznato je da na svom bazenu igra još bolje nego na strani. Dobro su se pokazali i na evropskoj sceni, uprkos tome što su zaustavljeni u grupnoj fazi takmičenja. Imaju veliki broj mladih, ali izuzetno spremnih i talentovanih igrača koji su dugo na okupu i odlično su uigrani. Ne manjka im ni iskustva, tu su bivši hrvatski reprezentativac Antonio Petković, centar sa internacionalnim iskustvom Domagoj Bulat… Uprkos tome što je u ovom delu sezone akcenat na našoj igri, u svakoj utakmici idemo na pobedu i pokušaćemo da im se revanširamo za poraz iz Rijeke – zaključio je Virijević.

Naredne nedelje Radnički će uzvratiti domaćinstvo hrvatskim timovima, nakon čega će biti određen konačni plasman.


Novi Beograd 9 : 7 BVK Crvena zvezda
NBG Vukovi 12 : 15 Šabac Eliksir
Partizan 11 : 13 SPD Radnički
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBP PRP Por Bod
1 Novi Beograd 10 10 0 0 0 30
2 BVK Crvena zvezda 10 6 0 0 3 18
3 SPD Radnički 10 6 0 0 3 18
4 Šabac Eliksir 10 4 0 0 5 12
5 Partizan 10 1 0 0 8 3
6 NBG Vukovi 10 1 0 0 9 3