XS
SM
MD
LG
22.11.2023 SRBTEQ Media team

Srbija kreće u još jedan pohod na svetsko zlato u Bangkoku!

Foto: SRBTEQ Media team

Srpski savez za sportsku rekreaciju i teqball (SRBTEQ) privodi kraju sve pripreme reprezentacije Srbije za još jedno Svetsko tekbol (teqball) prvenstvo koje se ove godine održava u Bangkoku, na Tajlandu, od 29. novembra do 3. decembra.

Tekbol je sport koji je zasnovan na fudbalu, s tim da se igra na zakrivljenom stolu (teqboard) i bukvalno je zapalio planetu, a tandem Bogdan Marojević i Nikola Mitro su Srbiji 2021. i 2022. godine doneli svetsko zlato u kategoriji muški dubl.

Pored toga što sa Mitrom brani zlato u muškom dublu, Marojević će u nacionalnom dresu zaigrati i u kategoriji singl. U ženskom singlu će se okušati Anastasija Lemajić. Nju, kao i Maju Umićević, srpski ali i navijači širom sveta itekako dobro znaju po veštini i atraktivnosti igre, a njih dve će zajedno nastupiti u kategoriji ženski dubl.

Maja Umićević će takođe nastupiti i u kategoriji miks dubl, a partner će joj biti Nikola Mitro. Ukratko, Srbija ima sjajne sportiste i sportistkinje za sva takmičenja i imamo razloga da očekujemo još medalja.

Sa ponosom ističemo i da je treći put za redom, nacionalni dres Srbije za Svetsko tekbol prvenstvo izradila Puma, jedan od vodećih globalnih brendova među proizvođačima sportske opreme. Ove godine ti dresovi su izrađeni ultraweave tehnologijom koja je izuzetno lagana i koja će pomoći da naš tim bude još dinamičniji. Posebnu čast svakako predstavlja i samo saznanje da je ovo prva Pumina saradnja u oblasti takmičarskog teqball sporta u svetu.

Foto: SRBTEQ Media team

SRBTEQ od srca zahvaljuje MAXBET-u koji je od 2021. godine prepoznao potencijal teqball sporta, entuzijazam Saveza, sportista i fanova i zaista pomogao egzistenciju ovako mladog sporta u našoj zemlji. Zahvalni smo i raduje nas i njihova ovogodišnja podrška u borbi za svetsko zlato, ali i saznanje da će se ta saradnja nastaviti i u narednoj godini zajedničkim projektima u pravcu razvoja teqball sporta u Srbiji i širenja vrednosti na kojima je on zasnovan.

Isto tako, veliku zahvalnost dugujemo i Gradu Novom Sadu i Gradskoj upravi za sport, koji je našoj reprezentaciji omogućio da čitave godine trenira u Velikoj dvorani Sportskog i poslovnog centra "Vojvodina", u najboljim mogućim uslovima.

Organizator najprestižnijeg svetskog tekbol takmičenja je kao i do sada Svetska tekbol federacija (FITEQ) u čijem članstvu je preko 150 nacionalnih tekbol saveza u svetu među kojima je i SRBTEQ. Mitro, Marojević, Umićević i Lemajić u Bangkok odlaze kao najbolje rangirani takmičari i takmičarke iz Srbije na rang listi FITEQ-a.

Našu reprezentaciju na put u Bangkok pratiće selektor Stevan Popov i predsednik SRBTEQ-a Ognjen Paripović koji očekuju da će se zastava Srbije još jednom zavijoriti na pobedničkom postolju.

Pozivamo sve tekerse u Srbiji, i igrače i fanove tekbola, kao i predstavnike medija da od 29. novembra do 3. decembra, bodre naš tim. Svi mečevi će moći da se prate preko You tube Teqball kanala, dok će finalni biti odigrani uz televizijski prenos na Euro sportu 1.