XS
SM
MD
LG
26.09.2023 Stevan Davidović

Kungfu vušu elita u Novom Bečeju

Detalj sa takmičenja u Novom Bečeju (foto: S. Davidović)

Posle Svetskog kupu u kungfu vušu borilačkim discipolinama, koji je održan od 14-17. avgustu u turskom gradu Jedrene i gde su srpski takmičari osvojili 21 medalju (4 zlatne, 7 srebrnih i 10 bronzanih), u Novom Bečeju, na XIX otvorenom prvenstvu "Novi Bečej 2023" (u sanda borbama i ving čun formama), okupila se evropska elita u ovom borilačkom sportu.

Na odlično organizovanom prvenstvu učestvovao je 231 takmičar (188 u borbama i 43 u formama) iz 7 zemalja, Rumunije, Mađarske, Češke, Poljske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i više klubova  iz Srbije.

Takmičenje je u novobečejskoj sportskoj hali otvorio Aleksandar Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, a u umetničkom  delu svečanog otvaranja nastupila je Pevačka grupa novobečejske Srednje škole, koju vodi Sofija Jegdić Gurjanov.

Priznanje gostu iz Češke – Zdenjek Tobola i Radenko Tadić (foto: Stevan Davidović)

Pre početka takmičenja generalni sekretar Srpskog Kungfu Vušu Saveza Srbije, Radenko Tadić, uručio je predstavnicima učesnika iz inostranstva, prigodnu figuru (simbol borilačkog sporta), a posebnu zahvalnost izrazio je Zdenjeku Toboli iz Češke, za deseti dolazak predstavnika ove države na novobečejski turnir.

Predstavnici iz novobečejske opštine imali su zapažene nastupe. Takmičari KBS Jedinstvo osvojili su 5 zlatnih i jednu srebrnu medalju. Zlato su osvojili seniorka Enita Behramaj (do 56 kg), senior Miloš Nićin (do 65), junior Luka Marčićev (do 65), kadet Stefan Kimpanov (do 85) i pionirka Sara Bijelić (do 32), dok je srebrnu medalja osvojio Midrag Živković. do 25 kg. Mada je ove godine nastupilo samo tri takmičara Sportskog udruženja  „2. оktobar“ iz Kumana , osvojene su dve medalje u kadetskoj konkurenciji, zlatnim odličjem okitili su se Anđela Mučalov i Damjan Konstantin.

Piše: Stevan Davidović