XS
SM
MD
LG

"Samo nas još Bog nije izdao"

FK Timok 1919

Kada je odlučeno da Zaječar bude među tri grada koji će dobiti stadion po svim UEFA standardima, niko nije mogao ni da sanja da će Timok 1919 doživeti takav sunovrat. Radovi na novoj "Kraljevici" privode se kraju, obavljaju se završni poslovi, testiraju se vitalni delovi nove fudbalske lepotice, koja će umesto rivala iz Prve lige ugostiti skromne zonaše.

Pre četiri godine Timok 1919 se iz Zaječarske okružne lige plasirao u Zonu Istok, da bi posle dve sezone zaigrao u Srpskoj ligi, Istok. U prvom pokušaju popeo se stepenicu više i preko baraža zaigrao u Prvoj ligi. Dakle, za četiri godine prešao je tri ranga. Zavladala je euforija među zaječarskim ljubiteljima fudbala i "beli" su preko noći postali miljenici grada. Nažalost, igrali su tek jedno leto i kao da je to bio nagoveštaj novog sunovrata zaječarskog ligaša. Umesto ekspresnog povratka među prvoligaše sledio je novi šok i kao 15. na tabeli Spske lige ponovo se vraćaju u četvrti rang takmičenja.

Bolnije od novog pada je činjenica da su ostali bez igračkog kadra iz prethodne sezone, tako da sada mogu da računaju na domaće igrače i ispomoć omladinaca. Situaciju dodatno otežavaju finansije, ostali su bez novca i nema naznaka da da će u skorije vreme da se bilo šta promeni po tom pitanju.

Povod za napis o Zaječarcima je objava igrača na društvenim mrežama ilustrovana fotografijom i rečenica uznemirujućeg sadržaja ”Samo nas još Bog nije izdao”. Situacija je dovoljno alarmantna i pitanje je da li će nadležni u opštini reagovati i pomoći Timoku 1919 u tako delikatnom trenutku. Pre nepunu godinu dana potpisan je ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji sa Crvenom zvezdom, kojim je predviđno ustupanje mladih igrača ispostavi u Zaječaru na kaljenje. Time bi se dobilo na mladosti i kvalitetu, ali za sada od primene dokumenta su daleko i stvarnost je nimalo ružičasta.