XS
SM
MD
LG
16.06.2023 Administrator

Ivezić raširio krila i odleteo u Bundesligu

Foto: @FKVozdovac

Marko Ivezić nije više igrač Fudbalskog kluba Voždovac, on će karijeru nastaviti u Nemačkoj. Danas je ozvaničen transfer doskorašnjeg kapitena Zmajeva u redove nemačkog kluba Holštajn Kil.

Mladi reprezentativac Srbije na Krov je stigao 2019. godine i od tada je u dresu tima iz Zaplanjske upisao 71 nastup, postao jedan od najstandardnijih igrača i kapiten ekipe.

Sportski direktor kluba sa Dušanovca, gospodin Bojan Leontijević, nije krio zadovoljstvo zbog uspešno obavljenog posla sa nemačkim klubom.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspeli da realizujemo transfer Marka Ivezića. Momka koji je ponikao u našoj omladinskoj školi, debitovao za prvi tim i postao kapiten ekipe, bio omladinski i seniorski reprezentativac svoje zemlje. Odlazi u jako takmičenje, dobar klub, sredinu u kojoj će sigurno dodatno napredovati i koja će mu pomoći da na pravi način razvija svoju karijeru“, rekao je gospodin Leontijević  dodao:

„Marko je primer svim mladim igračima, posebno iz naše akademije, postavio je standard, pokazao put kojim će, verujem, poći sve više igrača iz naše omladinske škole“.

Doskorašnji fudbaler i prvi među jednakima u timu Zmajeva otkrio je svoje impresije nakon transfera.

„Malo su mi pomešana osećanja. Došao sam kao dečak sa velikim snovima, u međuvremenu sam odrastao i vreme je za odlazak. Srećan sam što idem dalje, penjem se jedan stepenik više u svojoj karijeri, ali svestan sam i da nije lako krenuti ispočetka u nekoj novoj sredini u inostranstvu. Međutim,  to je ono što sam želeo i radujem se novom izazovu. Obišao sam klub, terene, grad, sve izgleda odlično i jedva čekam da krene pripremni period“, rekao je Ivezić.

Dvadesetjednogodišnji fudbaler debitovao je za tim iz Zaplanjske pre nešto više od dve godine i za to vreme svojim igrama je privukao pažnju fudbalske javnosti i ušao u srca svih kojima je drag klub iz Braže Jerković.

„Sećam se vrlo dobro početaka u Voždovcu. Bio sam srećan i oduševljen dolaskom u omladinsku školu Zmajeva. Kasnije priključivanje prvom timu je bilo još bolje. Stariji igrači su me dobro prihvatili, prepoznali su tada moj trud i rad. Svi u klubu su verovali u mene od samog početka i ovim putem im se puno zahvaljujem i nadam se da sam opravdao poverenje“rekao je novi fudbaler Holštajn Kila i dodao:

„Dve i po godine provedene u prvom timu bile su nezaboravne. Upoznao sam mnogo dobrih ljudi, od kojih su mi neki postali prijatelji za ceo život, sećaću se svih njih i zajedno provedenih trenutaka. Isto tako, datih golova, pobeda, sjajne atmosfere kada smo se borili za Evropu, prošle sezone kada smo bili najmlađi ali odlučni i uporni da ostvarimo svoje ciljeve“.

Voždov vojnik je pretežno igrao u veznom redu gde su bili vidljivi njegovi tehnički kvaliteti, ali je po potrebi umeo znalački da odigra i u defanzivnoj liniji gde je do izražaja dolazio njegov borbeni duh.

„Uvek sam davao 100 odsto svojih mogućnosti što mi je uz dobre igare donelo i ulogu kapitena, što mi je značilo jer je prepoznat moj doprinos ali i vera da mogu da predvodim ekipu. Zahvalio bih se i prethodnom kapitenu Stefanu Hajdinu od koga sam mnogo naučio, kako  na terenu tako i liderskih osobina van terena. Sve što radim radim sa maksimalnom dozom posvećenosti, tako ću nastaviti i u novom klubu. Daću sve od sebe da opravdam svoje prezime i lepo predstavim bivši klub i okruženje odakle dolazim“, poručio je Marko Ivezić.


Crvena zvezda 2 : 2 Novi Pazar
TSC 1 : 1 Vojvodina
Čukarički 2 : 1 Radnički 1923
Partizan 2 : 1 Voždovac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 30 7 0 97
2 TSC 37 22 9 6 75
3 Čukarički 37 23 6 8 75
4 Partizan 37 21 8 8 71
5 Vojvodina 37 16 15 6 63
6 Novi Pazar 37 15 6 16 51
7 Voždovac 37 13 7 17 46
8 Radnički 1923 37 11 9 17 42