XS
SM
MD
LG

Vaterpolo: Srbija osvojila bronzanu medalju

LONDON, 12. avgusta (Info centar) - Vaterpolo reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, pošto je u borbi za treće mesto savladala Crnu Goru sa 12:11 ( 3:2, 1:3, 4:5, 4:1).

To je četvrta medalja za olimpijski tim Srbije, koja je osvojena u Londonu. Zlatnu medalju osvojila je Milica Mandić u tekvondou, srebrna je pripala strelcu Ivani Maksimović, dok su bronze osvojili strelac Andrija Zlatić i vaterpolo reprezentacija. Olimpijski tim Srbije u Londonu brojao je 115 takmičara.

Strelci za Srbiju protiv Crne Gore bili su: Filipović 3, D. Pijetlović 2 i Nikić 2, Prlainovi, Mitrović, Gocić, Rađen i Udovičić po 1. Golove za Crnu Goru dali stu: Ivović 3, Zloković, Jokić i N. Janović po 2, Brguljan i  M. Janović po 1.

Bila je to jedna od najuzbudljivijih vaterpolo utakmici na turniru. Po razvoju razultata, događaja u bazenu i velikih preokreta, sigurno će se još dugo pamtiti. Crna Gora je  ubedljivo vodila, imala više puta prednost i od tri gola razlike, ali je pobeda pripala Srbiji. Srpski igrači su ispoljili veliko srce, jer su poslednju četvrtinu gubili sa dva gola razlike. Nisu odustajali, da bi 38 sekudni pre kraja preko kapitena Vanje Udovičića postigli pobedonosni gol.

U finišu utakmice bilo je dosta nesportskih ispada. Oba trenera Srbije dobili su crvene kartone, a još četvorica igrača je isključeno zbog tri lične greške. Sve se, ipak, dobro završilo, čime je odbranjena bronza osvojena pre četiri godine u Pekingu.