XS
SM
MD
LG

Mačevanje: Srbiji 13. mesto na Šampionatu Evrope

Mačevalke Srbije osvojile su 13. mesto na Šampionatu Evrope u Linjanu u Italiji pobedivši Turkinje sa 45:37 koje su osvojile 14. poziciju. U reprezentaciji Srbije radile su Smiljka Rodić, Danijela Ilić i Aleksandra Jevremović.

U meču za plasman od devetog do 16. mesta Srbija je poražena od Švajcarske sa 45:32. U prvom kolu Srpkinje su izgubila od Nemica sa 45:39.

U finalu sastaće se Rusija i Rumunija a u meču za bronzu Estonija i Ukrajina.

U pojedinačnoj konkurenciji, najbolji plasman ostvarila je Smiljka Rodić plasiravši sa na 31. mesto. Grupu je prošla sa dve pobede . Za plasman među 32. Rodićeva je sa 15:7 savladala Turkinju Dogan, ali je u meču za ulazak među 16 izgubila od Francuskinje Kukin sa 15:8.

Danijela Ilić je sa dve pobede prošla grupu i u prvom meču direktnih eliminacija za ulazak u 32 izgubila je od Rumunke German, koja je kasnije osvojila zlato, sa 15:9. Završila je takmičenja na 53. mestu. Rodićeva je osvojila šest svetskih bodova, a Ilićeva tri.

Treća srpska mačevalka Aleksandra Jevremović nije prošla grupu jer je imala samo jednu pobedu. Zabršila je na 69. mestu.

Titulu je osvojila Rumunka Simona German, srebro je pripalo Rumunki Anki Maroiu, a bronze Ljubov Šutovoj iz Rusije i Moniki Sozanskoj iz Poljske.