XS
SM
MD
LG

Filip očitao lekciju Borni za polufinale Budimpešte

Foto: Tennis World USA

Filip Krajinović plasirao se u polufinale turnira u Budimpešti. On je u četvrtfinalu savladao Bornu Ćorića sa 2-0 u setovima.

Na startu susreta oba tenisera čuvala su svoj servis. Prvi brejk viđen je u šestom gemu kada je Borna došao do brejka i vodstva 4-2. Međuti, stečeni brejk prednosti nije uspio potvrditi pa je Filip već u narednom gemu napravio ribrejk. Potom je zadržao svoj servis i izjednačio na 4-4. U devetom gemu ponovo pravi brejk, potvrđuje brejk na svom servisu i sa 6-4 Krajinović dobija prvi set.

Krajinović sjajno otvara i drugi set jer je već u trećem gemu napravio brejk. Međutim, nije ga uspio potvrditi i Borna dolazi do 2-2. U sedmom gemu Krajinović je imao 0-30 na servisu Borne i čist smeč koji je zapucao u aut. Tu je propustio veliku šansu da dođe do tri brejk lopte pa je Borna ipak zadržao svoj servis. 

Naredni težak gem za jednog od servera bio je deseti gem. Krajinović je servirao za opstanak u drugom setu. Borna je u tom gemu imao tri set lopte ali se Filip izvukao i došao je do 5-5. Potom je napravio novi brejk, zadržao svoj servis i sa 7-5 dobio je drugi set.

Filip će u polufinalu igrati protiv pobjednika meča Gulbis - Erber. Inače, ovom pobjedom Filip je došao blizu ulaska u prvih 80 tenisera svijeta.