Zvezda ponizila ponovo Budućnost za titulu i povratak u EL

Košarkaši Zvezde deklasirali su Budućnost sa 97-54 u majstorici finala ABA lige i tako su došli do titule.

Foto: ABA liga

Utakmica je kasnila pa gotovo sat vremena. Razlog tome je što Budućnost nije htjela izaći na zagrijavanje jer su govorili kako nema fer uslova za igru. Zanimljiva stvar je da tako nisu govorili kada je bio napad na igrače Zvezde u Morači u trećoj utakmici.

Kada je meč krenuo, nervoza je bila vidljiva sa obje strane. Dosta loš početak i jednih i drugih pa je dugo bilo 4-2 za Zvezdu. Ipak, Zvezda sredinom prvog perioda i ulaskom Čovića hvata ritam i dolaze i do devet poena prednosti. Nakon trojke Lazića, poveli su 18-8. Ipak, Budućnost je bolje finiširala prvi period i smanjili su na 18-13.

U drugom periodu faktički je riješena utakmica. Budućnost je imala problema sa ličnim greškama svojih centara a kasnije je isti problem imala i Zvezda. Međutim, Zvezdu je pokrenuo fenomenalni Simanić. Igrao je vrhunsku odbranu a i u napadu je pogodio sve. Takođe, kada je zbog problema sa ličnim greškama centara, Zvezda zaigrala sa Fajeom i Simanićem, napravili su ključnu razliku jer su obojica igrali sjajno u defanzivi. U napadu su bili svi raspucani i Zvezda je na poluvremenu imala ogromnih +26.

Drugo poluvrijeme bilo je određivanje posla. Budućnost se predala i nije djelovala kao tim koji može okrenuti utakmicu. Zvezda nije htjela odustati. I u trećem i u četvrtom periodu pogađali su skoro sve i samo su uvećavali svoju prednost. Na kraju su sa nestvarnih 43 razlike slavili i došli do četvrte titule u ABA ligi u istoriji i time su došli do povratka u Evroligu.

Zvezdu je do pobjede predvodio Rivers sa 21 poen dok je Kol predvodio goste sa devet poena. MVP finala bio je Bili Beron.