XS
SM
MD
LG

PL: Palas savladao Arsenal, sudija debelo oštetio ''Topdžije''

Fudbaleri Kristal Palasa priredili su iznenađenje savladavši Arsenal u gostima sa 3-2, u okviru 35. kola Premijer Lige.

Foto: Crystal Palace

Meč je počeo u dosta sporom ritmu. Iako se očekivalo da Arsenal pritisne, Palas je ipak bio taj koji je poveo. Strijelac u 17. minuti bio je Benteke. Arsenal je potom zaigrao bolje. U 25. minuti Kolašinac je ubacio a ispred Obamejanga intervenisao je Vord. Samo minut kasnije Mustafije šutirao nakon kornera ali je ostalo 0-1. 

U 32. minuti Mavropanos se odvažio ali je nakon sjajnog solo prodora šutirao preko gola. U 37. minuti glavni arbitar Džonatan Mos grubo je oštetio Arsenal. Kolašinac je centrirao, Bisaka igrao rukom ali penala nije bilo. Tri minuta kasnije pokušao je i Lakazet ali nije biio precizan. U završnici prvog poluvremena Palas je mogao do 2-0 ali udarac Kujatea brani Leno. 

Arsenal na startu drugog poluvremena mijenja formaciju. Iz 3-4-1-2, prelaze u formaciju 4-2-3-1. To je brzo dalo rezultata jer je već u drugoj minuti nastavka Ozil pogodio za 1-1. Arsenal je nastavio sa pritiskom ali se Palas sjajno branio. U 62. minuti Palas ponovo dolazi do vodstva. Mustafi reaguje poput amatera a grešku koristi Zaha i pogađa za 2-1 vodstvo svoga tima.  U 69. minuti Arsenal je bio na koljenima. Milivojević upisuje drugu asistenciju a Mekartur pogađa za 3-1. 

Ipak, Arsenal se nije predavao. Nakon sjajnog prodora u 77. minuti, Obamejang smanjuje na 3-2. Arsenal je nastavio sa pritiskom. Stvarali su šanse a najbliži golu bio je Ivobi, čiji udarac Gaita brani. Treba reći da je sudija i u završnici susreta oštetio Arsenal jer je Lakazet srušen u kaznenom prostoru a nije bilo jedanesterca.

Arsenal je ostao četvrti i pored poraza ali su sebi zakomplikovali borbu za TOP4 i Ligu Šampiona. Palas je pobjedom došao u sredinu tabele.