XS
SM
MD
LG

Odličan dvoboj u Prijepolju i pobeda PP 192!

U teškoj utakmici i dobroj igri obe ekipe "orlovi sa tromeđe" su u nedelju (17.2), u okviru 11. kola Regionalne futsal lige "Zapad", pred oko 60 gledalaca u Sportskoj dvorani Prijepoljske gimnazije, savladali drugoplasirani Karađorđe iz Rače sa 6:5 (3:2).
Domaći su vodili u najvećem delu susreta, ali su gosti iz Rače pronalazili način da čak u tri navrata stignu do izjednačenja, što je utakmici dalo dodatnu draž neizvesnosti.

Počeli su domaći sigurno i nakon osam minuta vodili su sa 2:0. Strelac prvog pogotka bio je Nemanja Ćeha u 6. minutu nakon što se najbolje snašao u šestercu Karađorđa. Dva minuta kasnije Ćeha je "upisao" i asistenciju, kada je nakon driblinga odložio loptu Dumiću koji postiže svoj prvi pogodak.
Poluvreme se bližilo kraju, igrači PP 192 su igrali sigurno, posebno u fazi odbrane, ali su igrači Karađorđa u dva napada stigli do izjednačenja u 17. minutu - 2:2. Najpre je iz daljine pogodio Jovan Janjić, a potom je Dušan Miljković, nakon odbrane Bogdana Cvijovića, odbijenu loptu sa šest metara precizno poslao u mrežu.
Usledila je brza reakcija domaćih koji u sledećem napadu stižu do novog vođstva - 3:2. Strelac je bio kapiten Vladeta Novković kojeg je posle dobre kontre i trka po desnoj strani na "drugoj stativi" pronašao Igor Dumić.

I drugo poluvreme je počelo pogocima. Nakon samo dva minuta igre gosti opet poravnavaju rezultat - 3:3. Opet je iz daljine put do mreže uspeo da pronađe Jovan Janjić (22').
Već minut kasnije prednost je opet bila na strani PP 192. Kontru je dobro istrčao Igor Dumić i snažnim udarcem "probio" golmana Dejana Novakovića - 4:3 (23').

I pored velike borbe mreže su mirovale narednih desetak minuta. Novo izjednačenje gostima iz Rače donosi Miloš Dedić u 33. minutu preciznim udarcem iskosa sa desne strane pogodivši uz "drugu stativu" - 4:4.
Gosti su međutim, u narednih minut i po napravili tri faula, ujedno i šesti, što je značilo i kazneni udarac u korist PP 192.
Odgovornost je preuzeo kapiten domaćih Vladeta Novković i preciznim udarcem doneo svojoj ekipi novu prednost - 5:4 (34').

Ekipa Karađorđa je potom zaigrala sa pet igrača u polju, ali je odbrana domaćih bila besprekorno postavljena, gde su nakon oduzetih lopti, udarcima preko celog terena pokušavali da pogode nebranjeni gol gostiju, ali su u nekoliko navrata bili neprecizni.
Ipak, dva minuta pre kraja precizan je bio Igor Dumić - 6:4 za domaće.

Koncentracija domaćih ipak je popustila na samom kraju što su odmah iskoristili igrači Karađorđa i pet sekundi pre kraja smanjili na 6:5, a nakon što se posle odbijene lopte u šestercu PP 192 najbolje snašao Miloš Krakić.
I umalo da se ležernost i čekanje da istekne i tih poslednjih pet sekundi nije potpuno osvetilo igračima PP 192, pa je u poslednjoj sekundi golman "orlova sa tromeđe" Dragoljub Minić (koji je branio u drugom poluvremenu) morao da interveniše nakon udarca iz daljine gostiju iz Rače.
Nakon toga prijepoljska publika i definitivno je mogla da odahne.

Dvorana: Prijepoljske gimnazije. Gledalaca: 60. Sudije: Enes Kasumović (Sjenica) i Slobodan Ćirušić (Nova Varoš). Delegat: Branko Tabašević (Prijepolje).

PP 192 je nastupio u sledećem sastavu: Bogdan Cvijović (1, g), Vladeta Novković (10, k), Miroslav Cvijović (3), Rade Gojak (5), Nemanja Ćeha (8), Igor Dumić (11), Igor Pajević (21), Dragoljub Minić (27), Marko Maračić (33) i Aldin Đurđević (53). Predstavnik kluba: Viktor Ratković.

Za Karađorđe su igrali: Dejan Novaković (1, g), Saša Glišić (3, k), Milan Petrović (2), Miloš Krakić (4), Miloš Dedić (5), Nikola Đorić (6), Miroljub Životić (7), Goran Matejić (8), Jovan Janjić (9), Dragan Radović (10), Dušan Miljković (11), Andrej Nikolić (12), Radovan Grbić (13) i Jovan Milovanović (14). Trener ekipe: Ivan Miljković. Predstavnik kluba: Zoran Jovanović.

Strelci: Ćeha u 6, Dumić u 8, 23. i 38. i Novković u 17. i 34 (k.u.) minutu za KMF PP 192, a Janjić u 16. i 22, Miljković u 17, Dedić u 33. i Krakić u 40. minutu za KMF Karađorđe.

Narednog vikenda PP 192 je slobodan, dok će u 13. kolu dočekati u Prijepolju još jednu dobru ekipu - KMF Fleš Valjevo.