XS
SM
MD
LG

Čović ljut na sudije, KS Srbije, Partizan...

Predsednik KK Crvena zvezda mts Neboša Čović obratio se javnosti nakon utakmice u finalu Kupa Radivoja Koraća.

KK Crvena zvezda mts nije uspeo da savlada ’’večitog rivala’’ Partizan i sudijsku trojku u finalu Kupa Radivoja Koraća. Klupska odluka je da viđenje utakmice ne iznesu trener i igrači, već je u ime kluba govorio predsednik Nebojša Čović. 

On je okupljenim novinarima govorio detaljno o situacija koja je proizvela da se ’’Žućkova levica’’ ne vrati u trofejne vitrine kluba sa Malog Kalemegdana. 

’’Želim da kažem da se radi o evidentnoj sistemskoj krađi i da se na neki način vraćamo u vremena kada znamo šta se radilo u srpskoj košarci. Košarkaški Savez Srbije ne postoji i to ste sami mogli da vidite To je skup ljudi koji su tamo zalutali i koji pokušavaju sistemski da nastave... Pogledajte samo ložu. Da li je u loži sedeo i jedan predstavnik Crvene zvezde?’’, istakao je Čović, a potom se osvrnuo na suđenje na utakmici finala Kupa:

’’Ilija Belošević je tokom cele utakmice tendeciozno, postepeno i vrlo lukavo potkradao Crvenu zvezdu i na kraju su sudije i završile posao. Čist faul u napadu koji nije sviran, pre toga ih je nagradio dva bacanja kada je isteklo vreme za prenos lopte a potom i sudija Obrknežević sudi ono što se u košarci ne sudi. Ako je to svirano, trebalo je da bude svirano i ono nad Perperogljuom. Ali, to je Kup Srbije’’, istakao je predsednik KK Crvena zvezda mts, a potom dodao:

’’Vrlo ćemo jasno da preispitamo da li u tim akcijama treba učestvovati, a što se tiče KSS to je od kršenja statuta, samog postavljanja predsednika i njegovog mandata... To je bruka i sramota’’, rekao je Čović. 

Predsednik KK Crvena zvezda mts se potom dodatno osvrnuo na rad Košarkaškog Saveza Srbije:

’’Verovatno će večeras biti sretni i neka nastave tim putem. Sada mi je jasno zašto lobiraju po Srbiji da bi preuzeli Košarkašku ligu Srbije i obezbedili ovako brutalne krađe. Nije moje da analiziram sastav lože, ali mislim da država ima puno razloga da se pozabavi time. Takođe, i sa time da neko sedam godina permanetno vređa moju suprugu i da to niko ne uzima u zaštitu. Do skoro su se vodile kampanje za uvrede žena u skupštini, na ulici... da ne pominjem imena tih dama. Nešto nisam video ni da ste se vi iz medija istakli u toj celoj stvari, verovatno se plašite’’, rekao je Čović i zatim dodao:

’’Sudije mislim da imaju kraljevački sindrom jednog znamenitog kriminalca iz Kraljeva, poznatom po tome da u sportu pravi neregularne principe. To nije moja nadležnost, nego države i Ustavnog suda. Nijedna odluka od kada je došla nova garnitura nije statutarna, ali neka se time pozabave oni čiji je to posao’’, rekao je predsednik KK Crvena zvezda mts Nebojša Čović.

’’Mislim da je Crvena zvezda završila bilo kakvu diskusiju na ovu temu. Nikada nisam mogao da čestitam nekome ko je nešto ukrao pa ni večeras to neću uraditi’’, zaključio je Nebojša Čović.