XS
SM
MD
LG

Kup Koraća: Zvezda teškom mukom savladala Dinamik

Košarkaši Crvene Zvezde savladali su Dinamik sa 75-70 nakon velikog preokreta i plasirali su se u polufinale Kupa Radivoja Koraća.

Zvezda je jako loše otvorila susret. Mučili su se u napadu a Dinamik je igrao  dobro u napadu. Na kraju je tim Vlade Đokića dobio prvi period sa 19-13. Ni u drugom periodu Zvezda nije uspjela da se nametne. Štaviše, Dinamik je imao i +12. Ipak, na odmor su otišli sa devet poena prednosti.

U trećem periodu Glišić je stvarao velike probleme Zvezdi pogotovo šutom za tri poena. Dinamik je u jednom momentu imao i +15. Međutim, Tomić je snizio petorku i tada je Zvezda uhvatila kakav takav ritam. Do kraja trećeg perioda prišli su na -10.

U poslednjem periodu viđena je velika borba. Zvezda se kroz odbranu uspjela vratiti u igru. Dugo im je trebalo da dođu do vodstva ali su uspjeli povesti preko Berona. Uporni Dinamik se nije predavao. Poenima Vulikića poveli su 70-69. Tada Beslal radi nesportski faul nad Dobrićem koji pogađa oba bacanja a kasnije je bacanja pogodio i Beron. Vulikić je promašio trojku za izjednačenje i to je bio kraj za Dinamik.

Zvezdu je do pobjede predvodio Bili Beron sa 21 poenom dok je Dinamik predvodio Glišić sa 23 poena. Zvezda će u polufinalu igrati protiv Mege.

Foto: ABA liga