XS
SM
MD
LG

Norvežanke pobedom nad Šveđankama uzele 5. mesto na EURO 2018.

U Pariškoj hali “AccorHotels Arena” odigran je meč za 5. mesto gde su se sastale Skandinavske ekipe Norveške i Švedske gde su “crvene” savladale “žute” rezultatom 38:29 (22:14). Pravdu su delile sudije iz Rumunije Nastase-Stanču gde nisu imale mnogo posla.

 

Foto: rukometnizurnal.com

 

U prvom delu igre obe ekipe su bile i te kako raspoložene ali veći kvalitet su pokazale Norvežanke i opravdano otišle na poluvreme rezultatom 22:14. Već na početku Kristiansen i Oftedal su pokazale kakve su ambicije reprezentacije Noveške gde je rezultat u 10. minutu glasio 9:6 za Norvešku. Sustigle su Šveđanke na 10:10 ali to je kratko trajalo jer Norvežanke prave seriju od 7:0! i već u 23. minutu rezultat je bio 17:10. Pokušavale su Šveđanke na sve načine da uhvate rezultatski priključak ali u tome nisu uspele.

U drugom delu igre Norvežanke nisu posustale i samo su pojačavale razliku koja je u jednom trenutku bila +10 što je bio kraj za Švedsku reprezentaciju a na kraju su uspele da smanje vođstvo Norvežanki na 9 razlike što govori da je poraz bio neminovan.

 

Foto: rukometnizurnal.com

 

Na meču je najefikasnija bila Aa Lagerkvist koja je postigla 7 golova iz 9 šuteva dok je u Norveškoj reprezentaciji blistala Kristiansen sa 6 pogodaka.