XS
SM
MD
LG

"Pobednički ples" ekipe Marka Vidojevića u Pirotu najavio "berićetno" proleće!

Pobeda na oprošaju od ljubitelja fudbala u Pirotu. Hladno vreme uticalo je da manji broj gledalaca dodje na Stadion. Poslednji na tabeli i pored defanzivne igre, nije mogao da bude “ozbiljan” rival timu Marka Vidojevića.

Interesantan detalj većina gledalaca se sa pomoćnog terena preselili na glavni teren na utakmicu Radničkog. Jedinstvo je protiv Sloge iz Leskovca odigralo nerešeno 0:0.

4. minut dobra kombinacija Jovanovića i Miloševića, ovaj drugi je sa 20 metara šutirao preko gola. 6. minut posle centaršuta Stojkovića u petercu prihvatio loptu koja je odskočila, pokušao je kolenom da je ubaci u mrežu ali je pogodio golmana. 7. minut Goooolllll Bojan Dojkić 1:0.

Skoro sa istog mesta kao Stoiljković, Dojkić je bolje zahvatio loptu i pogodio donji desni ugao.

9. minut Terenska inicijativa domaćih Stojković je odigrao povratnu do Miloševića ovaj je šutirao ali je štoper izbacio loptu u treći korner. 18. minut Talentovani levi bek Radničkog sa 16 metara lobovao je golmana gostiju Sokolovića koji je krajnjim naporom izbacio loptu u peti korner.

20. minut Goooolllll Aca Stojković 2:0. Posle kornera s peterca ubacio loptu glavom u mrežu. 21. minut Goooollll Nemanja Milošević 3:0.

Odbrambeni fudbaleri gostiju izbacili su loptu van šesnaesterca, prihvatio je Milošević i pogodio desni gornji ugao. 24. minut Prvi pokušaj gostiju, prvi udarac ka golu Cvetanovića slobodan udarac sa 25 metara izveo je Grozdanović, srećom po Piroćance lopta je pogodila prečku.

30. minut Jovanović je izveo sedmi korner lopta je pala ispred suprotne stative skočio je Marković i odlično šutirao glavom ali je bek sa gol linije izbacio loptu daleko u polje. 33. minut  U šesnaesterac je utčao levi bek Dodić, lopta mu je pobegla, bacio se u noge golman Cvetanović, Dodić je pao i sudija Marko Mitrović iz Malošišta pokazuje na penal. Miloš Stanković je poslao loptu dva metra preko prečke. 40. minut Posle centaršuta sa desne strane Jovanović je sa tri metra iz mrvog ugla pokušao da šutira ali je golman izbacio loptu u korner. 41. minut Posle kornera Ćirković je centrirao ali je golman ispred Stojkovića boksovao loptu. 45. minut Gooolllll Miloš Spasić 4:0. “Javio se” i Pati! U svom stilu pobegao je dvojici igrača i sa 20 metara snažno šutirao u levi donji ugao. 46. minut Kraj prvog poluvremena.

Dobra igra fudbalera Radničkog kvalitetna organizacija na sredini terena gde su Tolić, Jovanović i Ristov priprenili veliki broj povoljnih prilika. Domaći su mogli i ubedljivije da vode. Hladno vreme, samo 6 stepeni uticalo je na posetu.

I jedan detalj koji skoro nije viđen na utakmicama Radničkog. Iako se u klubu hvale da imaju veliki broj igrača u mlađim selekcijama tehnička služba Radničkog nije ispunila zadatak.

Oko terena nije bilo dečaka koji bi donosili loptu. Ljude u crnim jaknama koji stoje na atletskoj stazi i gledaju prazne tribine lopta nije interesovala. To je u prvom poluvremenu iza gola gostiju nažalost radio Ivan Dzunić.

48. minut Goooollll Aca Stojković 5:0. Prvi udarac na gol gostiju i pogodak, Stojković je iskoristio loše postavljenu ofsajd zamku, pobegao štoperima prevario golmana i ubacio loptu u mrežu. 51. minut Goooollll Nemanja Milošević 6:0.

Dobra kombinacija u šesnaestercu. Milošević se oslobodio čuvara, napravio sebi prostora i pogodio mrežu. 60. minut Trener Marko Vidojević na zasluženi odmor u svlačionicu poslo je Acu Stojkovića, Jordana Jovanovića i Nikolu Vlajkovića. Umesto njih u igri su Uroš Tomović, Davor Petrov i Nikola Vučetić. 64. minut Da li je ovo prva greška sudije Marka Mitrovića na 16 metara od gola Ilija Stojanović sudario se sa Dojkićem a sudija svirao slobodan udarac. Kapiten Miloš Stanković ponovio je onaj udarac kod izvođenja penala.

73.minut Goooollll Nemanja Milošević 7:0. 73. minut Dobra kombinacija Filipa Tolića i Bojana Dojkića, lopta prebačena do Miloša Spasića koji je na šesnaestercu pronašao Nemanju Miloševića koji je ciljao u levi donji ugao. 81. minut Konačno, odlična odbrana golmana domaćih Zvezdana Cvetanovića. Njegovo prvo iskušenje. Sa 20 metara u levi donji ugao ciljao je Aleksa Ivanović. Cvetanović je izvrsno intervenisao. Prvi udarac gostiju u nastavku.

84. minut Odličan udarac Miloša Spasića ali je rezervni golman Miloš Mitić uspešno intervenisao i izbacio loptu u 13-ti korner. 85. minut Posle kornera Dojkić je najpre pogodio prečku a potom šutirao preko gola. 87. minut Prilika da se Denis Ristov upiše u listu strelaca. Prihvatio je odbijenu loptu i sa 16 metara šutirao preko gola.

90. minut Veoma dobri sudija Marko Mitrović produžio je utakmicu dva minuta. U tom minutu najpre je imao priliku Tomović, pogodio je spoljni deo mreže. Vučetić je dobro prošao po desnoj strani, šutirao, golman je izbacio loptu u korner 96. minut Kraj!

Ubedljiva pobeda Radničkog!

Teško je, priznaćete, ma kakav bio tim, dati sedam golova. Teško jeste, ali treba reći da je “pirotska mašina za golove” uspela da “pocepa mrežu” Lebanaca, uz  podsećanje da je moglo i više.

Ekipa Marka Vidojevića, to je ono što je karakteristika ovog tima u ovakvim mečevima, igrali su lako i lepo, lopta je išla, organizovan je veliki broj lepih akcija, stvoreno još toliko povoljnih prilika. 

Sve ovo, promrzlim gledaocima, onim vernim, ova pirotska igra zagrejala je srca i na oproštaju od ove jeseni (poslednji meč igra se u Nišu sa Sindjelićem) na pravi način obećala da će prolećne biti “berićetno”!

Marko Vidojević je “složio mozaik” postavio fudblere na “prirodne pozicije” napravio standardni tim, na klupi imao igrače kojima je davao minute i tako formirao ekipu od 18 fudbalera spremnih da igraju i to da igraju dobro!

Ono malo slabosti, do marta će biti “rešene” a tada će “beli” ponovo biti tim koji će “gaziti” rivale!

Bravo za Marka Vidojevića, bravo za Bojana, Makca, Dendu, Fiću, bravo za Stojketa, Nemanju. Biće to na proleće baš kako treba!

I na kraju, najpre Marko Vidojević. Čekali smo ga pod strehom ispred Stadiona, padala je kiša, mada nas i sneg ne bi iznenadio, jer je “ulaz zabranjen”  tamo gde su katanci i uniformisani.


SFS Borac 1 : 2 Jagodina Tabane
Temnić 1924 4 : 2 Rtanj
Dunav 5 : 0 Trstenik PPT
Moravac Orion 1 : 3 OFK Sinđelić
Radnički (P) 7 : 0 Radan
Budućnost 3 : 1 Jedinstvo (B)
Jedinstvo (P) 1 : 1 Radnički (S)
Pukovac 1 : 2 Car Konstantin
GFK Dubočica 1 : 0 Zaplanjac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Temnić 1924 16 13 2 1 41
2 Radnički (P) 16 11 3 2 36
3 Car Konstantin 16 9 3 4 30
4 Moravac Orion 16 9 3 4 30
5 Budućnost 16 9 3 4 30
6 Jagodina Tabane 16 8 5 3 29
7 Zaplanjac 16 7 6 3 27
8 Jedinstvo (B) 16 8 1 7 25
9 OFK Sinđelić 16 7 3 6 24
10 Dunav 16 7 1 8 22
11 Trstenik PPT 16 5 6 5 21
12 GFK Dubočica 16 6 1 9 19
13 SFS Borac 16 5 3 8 18
14 Rtanj 16 5 2 9 17
15 Radnički (S) 16 3 4 9 13
16 Pukovac 16 2 3 11 9
17 Jedinstvo (P) 16 2 3 11 9
18 Radan 16 1 2 13 5