XS
SM
MD
LG

Umereni optimizam zeleno-belih pred novi derbi

Srpski fudbalski prvoligaši nastavljaju prvenstvene borbe u nedelji ispred nas kada će po sedamnaesti put na terene za igru.

Srđan Blagojević, foto: Anđelko Belić

Fudbalski klub Inđija će na gostovanje u Gornji Milanovac. Biće to treće uzastopno gostovanje i treći uzastopni meč koji sa pravom nosi predznak derbija kola. Domaćin utakmice Metalac je u usponu forme i rezultata, pa su u poslednje dve utakmice ostvarili i isto toliko pobeda.

Šef stručnog štaba zeleno belog tima Srđan Blagojević se osvrnuo prvo upravo na taj podatak,

"Upravo tako. Ekipa Metalca, to sam reakao i na početku ovog prvenstva spadala u favorite za ulazak u Super ligu. Iako su na početku startovali sa dosta nerešenih rezultata i ušli u zaostatak za vodećim ekipama. U poslednje vreme, pogotovo postavljanjem novog trenera Aleksandra Stankovića, dobili su na novoj energiji. Pre svega na bodovima, što je jako značajno, dobili su poslednje dve utakmice protiv u ovom momentu favorita i visokoplasiranih u našoj ligi. Dobili su utakmice i uhvatili priključak i ono što nas sigurno očekuje je jedna ekipa koja je jako motivisana, sa novom energijom s'obzirom na novog šefa i sa povećanim samopouzdanjem na visokom nivou, s'obzirom da su poslednje dve utakmice protiv Zlatibora i protiv Javora rešili u svoju korist".

Upravo taj meč sa Javorom, poprilično neočekivano visoka pobeda Metalca. Šta je iz te utakmice izvučeno ?

"Svakako da visoka pobeda Metalca od 4: 1, nije očekivana. Mada nemogu da kažem da je neočekivana pobeda Metalca. Ponoviću još jednom ova liga je dosta izjednačena i dovoljne su male oscilacije, malo popuštanje pažnje, koncetracije da možda čak i neke slabije ekipe dođu do bodova u utakmicama protiv favorita. Mada još jednom ponavljam, nisam mišljenja da je Metalac bio izraziti autsajder, to jest Javor izraziti favorit na toj utakmici. Jedino što je baš neočekivano je da četiri gola primljana o Javora, četiri data gola od strane Metalca".

Ekipa Inđije u prošlom kolu je ostala na duže staze bez svog kapitena Bosančića, a o stanju ekipe i toj povredi Blagojević ističe,

"Mi smo nažalost ostali do kraja ove polusezone bez Nemanje Bosančića. Doživeo je frakturu ključne kosti. Njegov peh je taj, što je on imao tu frakturu već jednom  u toku ove godine u februaru dok je igrao u Crnoj gori. Na istom mestu se desio prelom. Tako da smo bez njega sigurno u naredna dva-tri meseca, iskoristiću priliku da mu naravno poželim što brži oporavak. Što brže da nam se priključi. Nadam se da će biti spreman za pripreme za naredni deo prvenstva".

Ostatak ekipe ?

"Svi su tu, na treningu su. Imamo još uvek rovitog Smiljanića, zbog preloma kostiju šake. Još uvek nije skroz sposoban za puno opterećenje. Polako se i to dovodi u red. Imamo od ranije povređenog  Dimitrije Zajića, koji ima frakturu fibule i on je do kraja van stroja. Ostali su tu, spremni, dobro odradili današnji trening. Spremni da dodaju tu dodatnu energiju koja je potrebna za ovaj dodatak što se tiče prvenstva. Očekujemo jednu dinamičnu utakmicu u kojoj će opet verovatno odlučivati detalji. Očekujem da budemo maksimalno skoncetrisani i da ovog puta, za razliku na ovim predhodnim derbijima, koje smo igrali protiv Javora i Zlatibora, da ovog puta tas prevagne na našu stranu".

Nenad Lukić, golgeter zeleno belom timu je i u utakmici iza ovog kluba bio strelac gola protiv ekipe Borca. Njegov gol je praktično i rešio pitanje pobednika tog duela. Inđija ide na noge bivšem superligašu, a ovaj prekaljeni igrač ima sledeće mišljenje o novom derbiju svog tima,

"Posle dva derbija koja smo izgubili minimalnim rezultatom, mislim da nismo zaslužili da ih izgubimo. Ove polusezone je raspored takav da smo skoro sve derbije odigrali na strani, tako će biti i ovaj. Svi znamo da Metalac ima odličan teren, odličan stadion što nama odgovara. Mi smo drugaćiji od ostalih, težimo ka nekoj pas igri. Da iz igre dolazimo u poziciju da ugrozimo gol. Što se njihove ekipe tiče, oni su sada u naletu. Dobili su nekoliko utakmica vezanih, dobili su derbije. Dobili su Javor. Sigurno je da će biti motivisani. Svako ko ide protiv lidera trenutno na tabeli ima i dodatnu motivisanost, ali isto tako ćemo i mi biti dovoljno motivisani da zadržimo prvo mesto. Jel, kao se kaže, teže je ostati na vrhu nego doći do njega. Svaki igrač kod nas je motivisan da ostane na vrhu".

Nenad Lukić je do sada osam puta tresao rivalske mreže. A kako sam ističe, dobre igre tima donose i iskorake pojedinaca. U zeleno belom taboru se nadaju da će i u nedelju od 13 časova sve funkcionisati dobro na najlepšem prvoligaškom stadionu u Srbiji.

 


30 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 1 : 1 Javor Matis
Zlatibor 1 : 0 Metalac
Sinđelić 1 : 3 OFK Žarkovo
Budućnost 0 : 3 TSC
Bežanija 1 : 0 Bečej 1918
Novi Pazar 1 : 0 Trajal
Radnički 1923 2 : 2 Teleoptik
Borac 0 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 30 20 8 2 68
2 Javor Matis 30 19 6 5 63
3 Inđija 30 17 6 7 57
4 Zlatibor 30 16 2 12 50
5 Radnički 1923 30 14 7 9 49
6 Metalac 30 13 9 8 48
7 Bežanija 30 14 3 13 45
8 Sinđelić 30 11 11 8 44
9 Trajal 30 12 5 13 41
10 OFK Žarkovo 30 11 8 11 41
11 Bečej 1918 30 10 6 14 36
12 Budućnost 30 8 9 13 33
13 Teleoptik 30 6 9 15 27
14 Borac 30 6 7 17 25
15 Sloboda 30 5 6 19 21
16 Novi Pazar 30 3 8 19 17