XS
SM
MD
LG

Judo klub Jedinstvo (Kačarevo) beleži odlične rezultate

 

Džudo klub “ Jedinstvo“ iz Kačareva osnovan je 2015. god. uz nepresušni entuzijazam porodice Anđelović. Trener Saša Anđelović uz veliku pomoć supruge Božane uspevaju da u proteklih tri godine klub podignu na visok nivo koji broji preko 100 članova gde u Kačarevu ima 50 aktivnih članova od kojih se tridesetak takmiči u saveznom i međunarodnom rangu. Na teritoriji opštine Kovačica, ovaj klub napravio je svoj ogranak u kome ima 40 članova za sada. Oni se takođe polako uključuju u takmičarski deo. Interesantan je momenat da su članovi kluba i roditelji naših polaznika koji su uz decu počeli da treniraju dzudo. Desetak roditelja je i polagalo za pojas i nastavilo aktivno da se bavi ovim sportom. Viši sportski dzudo trener Saša Anđelović licenciran je od strane Judo Saveza Srbije je rekao:

-,,Kada smo počeli sa radom kvalitet je kroz predan rad brzo došao do izražaja i prva državna medalja je posle samo 6 meseci rada je osvojena. U klub sada dolaze samo deca sa ozbiljnim namerama za bavljenje ovim odličnim sportom kojeg je UNICEF proglasio najkompletnijim baznim sportom za psihofizički razvoj dece. Roditelji su prepoznali namere trenera i daju iskrenu podršku za dalji rad.”-

Vaša tri sina Rastko (15 god), Mihajlo (14 god.) i Ilija (8 god.) treniraju u klubu i uspešni su dzudisti.

-,,Radujem se što mogu da verujem u budućnost ove dece koji su u ovom sportu U Kovačici smo renovirali salu na sportskom centru “ Slavija”- Relax i sada su nam tamo uslovi rada odlični. Otvaramo novu salu u Kačarevu u koju ćemo se uskoro uselili daće nam priliku da radimo onako kako rade svi šampioni. Velikodušnu pomoć tj.prostor za rad ustupila nam je UTVA “ Milan Premasunac” iz Kačareva njen vlasnik Zlatibor Kovjanić.”- kaže Anđelović.

Na posledwa tri turnira na kojima su Kačarevci su učestvovali ostvarili su odlične rezultate. U istom danu na turnirima u Kraljevu i na Euroligi u Osijeku ostvareni su rezultati: Petar Novaković (prvo mesto – Kraljevo), Andrijana Krtenić (prvo mesto-Osijek), a Vasilije Stošić, Rastko Anđelović, Mihajlo Anđelović (drugo mesto), a Aleksandra Dimitrovski, Marta Pešić i Nikolina Tođić osvojili su treće mesto na turniru u Kraljevu.

Na posledwem turniru u Bugarskoj na “ Ilinden openu” u Sofij Kačarevci su takođe zabeležili odlične rezultate: Andrijana Krtenić, Petar Novaković, Ilija Anđelović osvojili su prva mesta, a Marta Pešić, Kristijan Lehni, Vasilije Stošić osvojili su treća mesta na turniru.

U narednim danima slede novi turniri za mlade džudiste Jedinstva, a prvi je turnir Eurolige u Aradu gde trener Anđelović veruje da će biti još lepih vesti za njegov klub sa ovog takmičenja.

 

Na turniru u Sofiji

Treneri i članovi Judo kluba Jedinstvo

Petar Novaković prvo mesto u Sofiji

Takmičari Judo klub Jedinstvo